Lök har många användningsområden. Den är en ingrediens i många rätter. Den tillför utan tvekan smak och arom. Men tänk om just den här grönsaken var huvudprodukten i en rätt och inte bara ett tillbehör? Vi har ett bra recept på ett snabbt mellanmål som kommer att överraska din smak.
Lök är inte bara ett tillbehör
Lök är ett utmärkt tillskott till många rätter. Den passar utmärkt till pastarätter, äggröra eller till och med smörgåsar. Men den behöver inte bara vara ett tillbehör till en maträtt. Det kan bilda ett utsökt mellanmål på egen hand. Dessa kan till exempel inkludera lökringar, som är en mycket populär delikatess. Den här gången har vi dock något annorlunda att erbjuda.
Lök som görs med hjälp av en fritös? Ja, det är möjligt. På så sätt får du ett utsökt mellanmål, perfekt för kvällen. Receptet och bilderna som används i artikeln kommer från Rosario Cooking-kanalen på YouTube.
Ett utsökt mellanmål från fritösen
Detta recept på rostade lökar är en ny idé för ett mellanmål, men en mycket bra idé. För att förbereda sådana lökar behöver vi följande ingredienser.
Ingredienser:
- 1 stor lök
- kallt vatten.
- 1 ägg
- 50 ml mjölk
- 100 g mjöl
- peppar
- 1 tesked söt paprika
- 1 tesked salt
- brödsmulor
- olja
- 2 matskedar majonnäs
- 3 matskedar grädde
- 1 tesked ketchup
- torkad vitlök
- söt paprika
- torkad gräslök
Hur förbereder du lök från en luftfryser?
Lök som tillagas på detta sätt är ett utmärkt val för ett kvällsmellanmål. Lägg till en god sås för att komplettera den fantastiska smaken.
Först och främst skalar vi löken. Lägg den sedan i ett burklock och skär den i tunna båtar så att lökarna är i ett stycke som på bilden nedan.
Häll mycket kallt vatten i en skål, lägg lökarna i den och lägg åt sidan i 2 timmar.
Under tiden, i en separat skål, knäcka ett ägg, häll i mjölken och vispa med en köksvisp.
Strö ut mjölet på en stor tallrik, tillsätt peppar, paprika och salt och blanda.
Ta upp lökarna ur vattnet och vänd dem i mjöl- och kryddblandningen. I mitten av skärningarna också. Överför den sedan till en separat salladsskål och häll i det tidigare blandade ägget och mjölken. Belägga lökarna noggrant och strö dem sedan med brödsmulor, noggrant på alla ställen, både ute och inne.
Vi tillsätter lite olja i fritösen och placerar våra lökar, som vi också droppar med olja. Ställ in maskinen på 190 grader och rosta lökarna i den i 20 minuter.
Under tiden gör vi såsen. Vi lägger majonnäs, grädde, ketchup i en liten skål och kryddar med torkad vitlök, söt paprika och torkad gräslök. Vi kan också tillsätta salt efter smak.
Vi tar ut lökarna ur fritösen, lägger dem på en tallrik och njuter av smaken av vår aptitretare med såsen.