Jag stoppar morötterna i burkarna och häller i denna marinad. Det finns inget bättre till smörgåsar

morötter

Inlagda morötter är inte bara läckra utan också ett hälsosamt val. Det är ett utmärkt alternativ till traditionell surkål eller pickles. Det är värt att introducera det i din kost, behandla det som ett gott mellanmål och en värdefull källa till vitaminer, mineraler och mjölksyra. Hur förbereder du den perfekta inlagda moroten och varför ska du äta den? Se själv.

Varför ska du äta inlagda morötter?

Inlagda morötter har ökat i popularitet på senare tid. Inte bara på grund av dess genuina och originella smak, utan också för att det är mycket hälsosamt. Det visar sig att det inte bara är gurkor och kål som kan picklas, utan också morötter eller till och med tomater och rädisor.

Inlagda morötter är otroligt hälsosamma. Den innehåller många vitaminer och mineraler och är rik på näringsvärde. Dessutom innehåller den mjölksyra, som är ett resultat av betningsprocessen.
Det är en källa till B-vitaminer och vitamin C, E och K. Dessutom innehåller den mineraler som zink, kalium, magnesium och järn, och dessa har en viktig inverkan på vår hälsa.
Dessutom stöder inlagda morötter immuniteten och skyddar vår kropp från skadliga bakterier. Dessutom skyddar den tarmfloran från spridning av patogener och förbättrar tarmens täthet.

Inlagda morötter ett bra stöd för kroppen

Det är värt att göra inlagda morötter eftersom att äta en sådan godbit hjälper oss att ta bättre hand om vår hälsa. För att förbereda det behöver vi följande ingredienser.

Ingredienser:

  • 1 kg morötter
  • 6 koppar vatten
  • 2 rejäla matskedar salt
  • 8 kryddpeppar
  • 20 svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • liten bit pepparrot
  • dill
  • vitlök
  • skållade burkar

Hur man förbereder syltade morötter?

Att förbereda ett sådant mellanmål är inte svårt, och det kommer att stödja vår hälsa mycket.

Skala först morötterna, tvätta och skär i tunna skivor.

Lägg sedan morotsskivorna i en burk upp till 4/5 av deras höjd och lägg på vitlök, kryddpeppar, peppar och lagerblad. I nästa steg häller vi det med salt upplöst i vatten och skruvar fast det ordentligt.
Processen med inläggning av grönsaker tar cirka 5-7 dagar. Allt beror på omgivningstemperaturen. Inlagda morötter som tillagas på detta sätt måste nödvändigtvis förvaras i kylskåp.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *