Ta en grishals och täck den med salt. Detta sätt uppfanns av ett geni

salt

Fläsknacke är ett kött som är en vanlig del av grillmiddagar. Den är perfekt för den här typen av tillfällen och mycket mer. Det viktigaste är att marinera det väl, så kommer det att smaka bra i alla former.

Varför marinera kött?

En marinad är en mycket bra smakförhöjare för kött. När du förbereder ingredienser för till exempel en grillfest är det en bra idé att börja i god tid och förbereda allt. Men naturligtvis inte bara till grillfesten, utan även till en vanlig middag. Genom att marinera köttet i förväg blir det mört, aromatiskt och mycket saftigt.

Det är viktigt att köttet, efter att ha belagts med kryddor, ska ligga i kylan under en längre tid, dvs. i kylen, eftersom detta hämmar bakterietillväxten. Vi presenterar receptet på fläskhals i kryddor. Hela processen är ganska tidskrävande, men tro att det är värt det.

Fläskhals med salt

Fläsknacke är ett utsökt kött, och när det tillagas och kryddas ordentligt avslöjar det sin bästa smak. För att förbereda en sådan fläskhals behöver du följande ingredienser. Receptet och bilderna som används i den här artikeln kommer från Gute Rezepte-kanalen

Ingredienser:

  • 1 kg fläskhals
  • 350 g salt
  • 1 liter 9% vinäger
  • 2 teskedar malen peppar
  • 1 tesked peppar
  • 1 tesked rosmarin
  • 1 tesked romkummin
  • 1 tesked koriander
  • 1 tesked bockhornsklöver
  • 1 tesked salt
  • Ytterligare text under videon.

Hur man marinerar fläskhals på rätt sätt

Det finns många sätt att göra utsökt korv, men det här är definitivt värt ett försök. Hela processen tar ganska lång tid, men resultatet i form av en fantastisk smak kommer att belöna dig för väntan.

  • Häll först lite salt i en stor glasskål. Placera sedan fläskhalsen i den och strö över resten av saltet. Täck över ordentligt, täck med plastfolie och ställ in i kylen i tre dagar.
  • Efter denna tid tar du ut fläskhalsen och lägger den i en skål med vatten i en timme. Häll sedan bort vattnet och häll i vinägern så att den täcker köttet helt. Låt fläskhalsen ligga i vinägern i fem minuter och vänd den då och då.
  • I nästa steg, riv vitlöken på små maskor och gnid in den i köttet. Blanda under tiden alla kryddor i en liten skål och gnid in fläskhalsen på alla sidor.
  • Lägg det insmorda köttet på ett bakplåtspapper. Linda in det ordentligt i bakplåtspapper och fäst med folie eller grytunderlägg så att papperet omsluter fläsket tätt.
  • Ställ in fläskhalsen i kylen i 5 veckor. Klistra fast en prislapp eller skriv datumet på pappret för att komma ihåg när köttet marinerades. Efter 5 veckor är den hemlagade korven klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *