Kockens hemlighet: sluta laga dina potatisar i vatten för att smälta potatismos, så här gör du!

potatismos

Vill du göra ditt potatismos ännu bättre? Koka dem inte i vatten! Här är en ofelbar teknik som används av toppkockar för att få ett smältande potatismos som kommer att få dina gäster att rodna av avund. Genom att använda mjölk i matlagningen kan du förhöja smaken och konsistensen på denna stora klassiker. Följ guiden och förvandla din måltid till en gastronomisk upplevelse.

Ingredienser

1 kg stärkelsehaltiga potatisar

500 ml mjölk

100 g smör

50 ml grädde

Förberedelser

Steg 1

Välj stärkelsepotatis för en sammetslen konsistens.

Steg 2

Skär potatisen i lika stora bitar för att säkerställa jämn tillagning och täck sedan generöst med mjölk.

Steg 3

Låt koka upp långsamt och koka tills potatisen är mjuk.

Steg 4

Låt rinna av utan att skölja och mosa dem sedan försiktigt med en manuell potatismosare.

Steg 5

Tillsätt gradvis smör eller en skvätt grädde för att uppnå en lätt konsistens.

Mitt kocktips

Om du vill ha något annorlunda kan du ersätta mjölken med en hemlagad fond. Det ger djup och subtila aromer till din puré.

Mat och vin i kombination

Ett torrt vitt vin som Chardonnay kommer att framhäva all rikedom i denna smältande puré, medan en färsk äppeljuice kommer att glädja de yngsta smaklökarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *