Jag lägger till en ovanlig ingrediens i den kinesiska kålsalladen. Alla frågar efter mer

kål

På vintern sträcker jag mig ofta efter kinakål. Nyligen bestämde jag mig för att använda den till en annan sallad än vanligt. Idén med denna ingrediens visade sig vara en hit.

Kinakål är fortfarande mindre populär än vitkål. Det är dock rimligt att säga att detta håller på att förändras vid den här tiden på året. Pekingkålen är mjukare och vi tar oftare fram den när vi gör sallader. Även om den också är lämplig för soppor eller bigos, har den mest näringsämnen utan värmebehandling.

Vad gör kinakål speciell?

Kinakål innehåller ett överflöd av vitaminer, inklusive C, K och de i B-gruppen, som stöder immunsystemet. Det är också en källa till betakaroten, som omvandlas i kroppen till vitamin A, vilket är fördelaktigt för synen. Dessutom är denna kål rik på fibrer, som hjälper matsmältningen och stimulerar ämnesomsättningen. Dessutom har den mycket mindre uppblåsthetsegenskaper än vitkål. Det kan hitta sin väg in i nästan allas diet. Den enda kontraindikationen är magsjukdom.

Salladen är klar på några minuter

Kinakålssallad nämns i samma andetag som morots-, selleri- eller purjolökssallad. Vad de har gemensamt är att beredningen är mycket enkel och snabb. De flesta färska grönsaker passar bra ihop med den mjuka kålen.

För att variera smaken på den klassiska salladen lite valde jag dock nyligen att använda konserverade baljväxter. Familjen blev mycket glad eftersom salladen blev mer mättande och passar utmärkt som en fristående rätt, till exempel till en lätt middag. Dessutom har röda bönor ett stort näringsvärde. Bara fördelarna!

Kinakålssallad med röda bönor

Ingredienser:

  • ett halvt huvud kinakål,
  • en halv kopp konserverade röda bönor,
  • 2 inlagda gurkor,
  • en halv röd paprika, valfritt,
  • ett halvt äpple,
  • några kvistar persilja,
  • 3 msk majonnäs,
  • 2 msk naturell yoghurt,
  • citronsaft efter smak,
  • salt och peppar efter smak,
  • en vitlöksklyfta, valfritt.

Metod för beredning:

  1. Strimla kålen fint och riv äpple och gurka på ett grovmaskigt rivjärn.
  2. Skiva paprikan fint och låt bönorna rinna av.
  3. Lägg ingredienserna i en salladsskål och blanda.
  4. Tillred såsen i en separat skål genom att blanda majonnäs, yoghurt och citronsaft. Du kan också tillsätta en finhackad vitlöksklyfta.
  5. Krydda dressingen efter smak och häll den över salladen.
  6. Strö till sist över finhackad persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *