Recept på äggsallad. Så snabb och enkel att du kommer att göra den på morgonen istället för äggröra

äggsallad

Ägg till frukost är alltid en bra idé. Äggröra, löskokt ägg, omelett, stekt ägg…. Du kan också lägga till en sallad på den här listan. Det tar bokstavligen en minut att förbereda.

Nutritionister rekommenderar ofta ägg till frukost. Och de har starka argument. Ägg innehåller helt enkelt allt vi behöver för att fungera effektivt från morgonen. Framför allt är de protein, som ger energi och stillar hungern under lång tid, vilket i sin tur förhindrar småätande före nästa måltid. Ägg innehåller också massor av vitaminer, liksom jod, fosfor, kalcium och omega-3-fettsyror.

Hur man förbereder ägg till frukost?

Vi väljer ofta äggröra eller mjukkokta ägg till dagens första måltid. Det är känt att de tar minst tid att förbereda. Men på grund av detta glömmer vi ofta andra förslag med ägg i huvudrollen. Under tiden tar en enkel äggsallad bokstavligen 15 minuter att förbereda. Det är värt att komma ihåg, om inte bara på helgen, att ge din frukost en makeover.

Grunden för salladen är naturligtvis äggen. Men se till att inte överkoka dem. Om de ligger i kokande vatten för länge blir gulan hård eller gummiaktig och en grön ring bildas runt den. Sådana ägg är inte skadliga, men det är bättre att undvika det. De är inte lika välsmakande och förlorar vissa vitaminer, särskilt de i B-gruppen.

Det enklaste receptet på äggsallad

Allt du behöver göra är att hacka de kokta äggen ganska fint, krydda dem med salt och peppar och sedan blanda dem med majonnäs. Det här är ett recept som bevisar regeln att enkla recept alltid fungerar.

Det finns dock inget som hindrar dig från att ändra det här receptet åtminstone lite. För det första kan majonnäsen blandas med yoghurt eller grädde. För det andra är det värt att välja tillsatser som ökar smaken på salladen och gör den mer mättande.

Vilka toppings till äggsallad?

Gröna toppings är bra till äggsallad. Avokado gör den ännu mer mättande. Färsk gurka ger friskhet och inlagdgurka ger syra. Kokt broccoli passar bra till ägg, och smaken förstärks av gräslök eller dill. En del människor gillar också att lägga finhackad lök i sin äggsallad.

Om du inte har sådana tillbehör till hands kan du använda torkade kryddor. Här är det värt att rekommendera paprika eller currypulver, som gör rätten mer skarp och distinkt. Har du en oavslutad burk ärtor eller bönor eller kvarvarande korv? Detta är också ingredienser som du med säkerhet kan lägga till i din äggsallad. Det finns massor av möjligheter.

Äggsallad med avokado

Ingredienser:

  • 5 ägg,
  • 2 gurkor (helst malda),
  • 1 avokado,
  • 3 msk majonnäs,
  • 2 msk naturell yoghurt,
  • salt och peppar efter smak,
  • en tesked citronsaft,
  • gräslök att servera.

Metod för beredning:

  1. Hårdkoka äggen, skala och tärna dem sedan.
  2. Skala och tärna även gurkan.
  3. Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Skiva och droppa sedan över citronsaft.
  4. Blanda alla hackade ingredienser i en salladsskål.
  5. Blanda majonnäs med yoghurt, smaka av och häll över salladen. Blanda alla ingredienser ordentligt, en gång till.
  6. Strö slutligen över salladen med finhackad gräslök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *