Jag blandar pastan med en populär pasta och lägger till några ingredienser. Lunchen är klar på 15 minuter

pasta

Om du letar efter en middagsidé har du kommit till rätt ställe. Med bara några få ingredienser och 20 minuter kan du äta en middag som från en asiatisk restaurang. Jag avslöjar receptet nedan.

Om du gillar en kombination av asiatiska smaker kommer det här receptet säkert att tilltala dig. Den tjocka, fjädrande udonen absorberar perfekt den sammetslena såsen gjord av kryddig gochujangpasta. Den kommer ursprungligen från Korea och tillverkas av fermenterad chili. Du kan använda den för att förbereda kimchi eller risbollar. Förutom det hittar du också krispiga grönsaker och räkor i receptet, så det är det perfekta alternativet för en mättande middag.

Var försiktig med räkorna

Jag använder udonnudlar till min rätt, de är ganska tjocka och passar bra till asiatiska rätter. Istället för grädde kan du använda kokosmjölk. Jag tar upp räkorna ur pannan efter att de har stekts, för om jag låter dem vara kvar i pannan längre kan de bli gummiaktiga. Jag tillsätter dem i slutet till resten av rätten. Du kan strö över de färdiga nudlarna med gräslök och lägga till ett stekt ägg, vilket är bra för att öka krämigheten och mildra kryddigheten i gochujangpastan lite.

Recept på nudlar med gochujangpasta

Ingredienser för nudlar

  • 200 g udonnudlar,
  • 200 g räkor,
  • 1 msk smör,
  • 2 vitlöksklyftor (pressade genom en press),
  • en halv zucchini (skuren i tunna skivor)
  • en halv paprika (skuren i strimlor),
  • 1 msk gochujangpasta,
  • 100 ml 30 % grädde,
  • 1 msk sojasås,
  • 1 tesked honung,
  • 1 msk rostade sesamfrön.

Förberedelse:

  1. Koka udon enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1/4 dl av vattnet från nudelkokningen.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i räkorna och stek ca. 1-2 minuter på varje sida tills de blir rosa. Lägg sedan över dem på en tallrik.
  3. Lägg i zucchinin och paprikan i samma panna. Stek i 2-3 minuter tills de är lite mjuka men fortfarande krispiga.
  4. Tillsätt vitlöken till grönsakerna och stek i några sekunder. Tillsätt sedan gochujangpasta, sojasås, honung och grädde. Koka på låg värme under omrörning tills såsen tjocknar. Om den är för tjock, tillsätt lite mer nudelvatten.
  5. Tillsätt de kokta udon och rör om så att nudlarna täcks av såsen. Lägg sedan tillbaka räkorna och rör om försiktigt.
  6. Du kan strö över rostade sesamfrön på den färdiga rätten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *