Hacka kålen och tillsätt två ägg. Jag skulle kunna äta det här till lunch varje dag året runt

Kål

Alla sorters stekta pannkakor är en fest för gommen. Tyvärr är de ibland också ett slags syndigt nöje på grund av kolhydrat- och fettinnehållet i stekningen. Men i det här fallet är det annorlunda.

Kålpannkakor

Anna Zyśk, författare till den kulinariska profilen eat.deliciously på Instagram, visade ett recept på en perfekt kålpaj. Tack vare det faktum att den är gjord av just denna grönsak kan du äta den utan ånger. Det är värt att prova det här receptet, eftersom pajen inte bara är hälsosam utan också mycket billig.

Kål är kanske en lite underskattad grönsak. Vi tar ofta till den när vi äter en reducerad kost eftersom den innehåller protein, få kalorier och är mättande. En paj som denna tar vara på alla dessa fördelar på ett utsökt sätt.

Kål med dipp

Ania Zyśk rekommenderar den här pajen som en kål- och äggmiddag som kan serveras med dina favoritsåser. Den enklaste, och vår favorit, är naturligtvis yoghurt med vitlök och lite kryddor. Du kan också lägga till riven och avrunnen gurka och hackad mynta. Resultatet blir en enkel tzatziki.

Ingredienser

220 g vitkål

1 ägg

5 g sesamfrön

100 g potatisstärkelse

2 ägg

40 g ost

Salt, peppar, granulerad vitlök

Kål med ägg till middag

Steg 1 Strimla kålen fint.

Steg 2 Tillsätt kryddorna och de rostade sesamfröna i en skål. Knåda med handflatan för att mjuka upp kålen.

Steg 3 Tillsätt ägg och potatisstärkelse och blanda blandningen ordentligt.

Steg 4 Lägg pannkakan på en stekpanna fuktad med olivolja och stek under lock på låg värme.

Steg 5 När pannkakan börjar krulla sig i kanterna vänder du den med hjälp av en tallrik. Strö över osten och stek tills den är gyllene.

Steg 6 Skär upp pannkakan och servera med dipp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *