Letar du efter ett enkelt men ändå utsökt dessertrecept? I så fall rekommenderar vi definitivt att du provar dagens.
Det är en gräddpaj som redan tillagades av våra mormödrar. Den kommer att överraska dig med sin enkelhet och smak som alla kommer att älska. Låt oss tillsammans ta en titt på vad vi behöver och hur vi ska gå tillväga för att skapa den.
Mormors gräddpaj
Vad vi kommer att behöva:
Till degen:
- 400 g vanligt mjöl
- 200 g smör eller margarin
- 150 g florsocker
- en nypa salt
- 2-3 matskedar mjölk
- 1 ägg
Till grädden:
- 600 ml gräddfil
- 2 paket. 600 g gräddfil eller vaniljpudding
- 150 g kristallsocker
- 500 ml mjölk
- Zest och saft av en liten citron
Så här går du tillväga:
1. Blanda ingredienserna till degen och arbeta ihop till en tjock, jämn deg. Täck över degen med plastfolie och ställ in i kylen i 30 minuter.
2. Koka ihop mjölk, socker och puddingar till en tjock pudding. Låt svalna (rör om då och då för att förhindra att det bildas en hinna på puddingen) och blanda sedan med gräddfil, skal och citronsaft.
3. Dela degen i två halvor och rulla ut varje halva till en rektangel (jag använde en bakplåt 20 x 30 cm). Fördela grädden jämnt över degen och täck med den andra halvan av degen.
4. Ställ in i den förvärmda ugnen. Baka i 180 grader i 25-30 minuter. Låt svalna, strö över florsocker och njut.
Vi önskar dig en god smak!
Dela detta fantastiska recept på gräddpaj med dina vänner! Jag är säker på att de också kommer att tycka om det!