Ett sätt att tillaga auberginer som alla älskar och som är perfekt även om du inte kan något om matlagning.
De kallas torres, libritos och auberginesmörgåsar och är riktigt enkla att tillaga utan att man behöver ha särskilt mycket kunskap i köket. Det här receptet passar dessutom utmärkt att tillaga i en fritös, vilket gör det ännu mer praktiskt. Den saftiga fyllningen kombinerar bekanta smaker och kan göras efter smak med mer eller mindre fett. I det här fallet föreslår vi ett glutenfritt och fettsnålt recept.
Till att börja med ingredienserna:
-2 auberginer
-salt, olja eller vegetabilisk spray
-1 tomat
-Skivad ost
-Kalkonbröst eller skivad skinka
-2 ägg
Krossade majsflingor för panering -Krossade majsflingor för smet
-Gratad ost till smeten
Hur förbereds de?
Eftersom vi behöver stora skivor sparar vi den tunnare delen av auberginen till ett annat recept, t.ex. en wok, dipp eller pajfyllning. Skär de oskalade auberginerna i skivor på ca 1/2 cm. Vi kommer att använda 3 per smörgås. Strö över lite salt och torka av dem med hushållspapper efter några minuter, när de har släppt lite vätska.
Stek skivorna i 2 minuter på varje sida i en stekpanna med grönsaksspray och lägg åt sidan.
Sätt ihop mackorna med en aubergineskiva, en tomatskiva, en ostskiva, en aubergineskiva, en kalkonbröst- eller skinkskiva, en ostskiva och avsluta med en aubergineskiva. Vi doppar smörgåsarna i uppvispat ägg och i smeten, som är en blandning av flingor och riven ost, och ställer in varje bit i ugnen för tillagning.
I ugnen använder vi en oljad bakplåt och (detta är en smakfråga) vi strör också över olja. Tillaga i 15 minuter i 200° C
I airfryern , pensla med olja och tillaga 8 minuter på ena sidan och 4 på den andra i 190° C.
I en stekpanna, värm lätt en non-stick stekpanna med lock, värm den och stek i 6-7 minuter på varje sida på låg värme tills den är gyllenbrun.