De flesta tror att de är gjorda av potatis, vilket inte är sant. De smakar bäst när de serveras söta

smak

Tallrikarna kommer alltid tillbaka tomma. Här är ett traditionellt recept på leniweis. Kanske kommer din familj att gilla dem också?

Lata dumplings är en maträtt som för många människor väcker barndomsminnen. Dess beredning är trivial och extremt ekonomisk. För många är det en kulinarisk återblick till gångna år, då sådana specialiteter ofta ingick i hemmets eller matsalens repertoar.

Vad är lata dumplings gjorda av?

Den grundläggande ingrediensen i lata rullar är ostmassa. Se till att den är färsk och av god kvalitet – det är denna ingrediens som spelar en avgörande roll för smaken på hela rätten. Förr i tiden serverades klimparna vanligtvis med brödsmulor och smält smör, men hemlagad sylt eller jordgubbssås är lika bra tillägg.

Ett alternativ för dem som föredrar torra smaker är att lägga till stekt lök eller knäck. Dessa ingredienser kommer att förvandla middagen från en dessertvariant till en fyllig maträtt som påminner om dumplings.

Recept på lata dumplings

Vissa, som Jacek Kuroń, tillsätter mindre mjöl i degen för leniwe. De lägger den mjuka ostmassadegen för nudlarna på kokande vatten med en matsked. Ewa Wachowicz, å andra sidan , lägger till en doftande ingrediens till leniwe. I den traditionella versionen blir degen mjuk men har en fast konsistens som du kan forma en rulle av.

Ingredienser:

  • 300 g fet keso,
  • 1 ägg,
  • 2 matskedar socker,
  • en nypa salt,
  • 150 g vetemjöl,
  • smör och brödsmulor att servera.

Steg för att göra:

  1. Krossa ostmassan med en gaffel. Blanda med ägg, socker och salt.
  2. Tillsätt mjöl och knåda tills degen är smidig.
  3. För över degen till en mjölad bakplåtsklädd bräda, forma rullar och skär dem diagonalt i små bitar.
  4. Koka upp vattnet med en tesked salt. Släpp ner nudlarna i omgångar i det kokande vattnet. Koka tills de flyter upp till ytan.
  5. Ta upp dem med en sked. Servera med smält smör och ströbröd eller annat favoritpålägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *