Tillsätt inte smör till kokta potatisar. Med denna tillsats blir de krämiga och krispiga

potatis

Krispiga potatisar, det regionala namnet på fransk puré, behöver två ingredienser. Den första är naturligtvis potatis och den andra är smör. Ibland förekommer även mjölk. Men den här metoden kan du redan nu glömma. Upptäck ett recept på potatispuré med vitlök och olja som hela familjen kommer att älska.

Ingredienser till potatispuré med vitlök och olja

Populariteten för potatispuré är riktigt hög, och praktiskt taget världsomspännande. En av anledningarna till detta är säkert mångsidigheten hos detta tillbehör. Den kan serveras på många olika sätt och med många olika tillbehör – inte bara kött. För att tillaga potatispuré med vitlök och olja behöver du bara några få ingredienser:

  • 1 vitlöksklyfta,
  • 2 msk olivolja,
  • 800 g potatis,
  • salt, peppar.

Kom bara ihåg en sak – när du har tillagat den här rätten måste du ändra ordningen i talesättet ”ät köttet, du kan lämna potatisen”. Eller faktiskt…. det kommer att ändra sig själv!

Potatispuré med vitlök och olivolja – beredningsmetod

Börja med att förvärma ugnen till 180 grader Celsius. Placera vitlökskulan i en ugnsfast form och rosta i 30-40 minuter. Under tiden skalar, tvättar och kokar potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av den kokta potatisen, tillsätt olivolja och mosa till ett slätt mos. Pressa den rostade vitlöken från skalen direkt ner i potatisen. Om du inte gillar för stark vitlökssmak kan du tillsätta hälften av vitlöken först, smaka av och tillsätta resten om det behövs. Om purén är för torr kan du tillsätta olivolja. Smaka av med salt och peppar och du är klar. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *