Jag kombinerar de 3 ingredienserna i en skål och lägger dem i kokande vatten. Det borde finnas en medalj för dessa nudlar

nudlar

Kluski kładzione är definitivt ett snabbt och enkelt mellanmål som många människor kommer att njuta av.

De kan ätas på många sätt. Bland annat kan de ätas söta, dvs. med socker, salta, t.ex. med lök och tillsatser, eller med sås, eller helt enkelt utan några andra ingredienser. I alla versioner kommer de att vara utsökta.

Var kommer nudlarna ifrån?

Nudlar är en integrerad del av den rika kulinariska traditionen i de centraleuropeiska länderna och en viktig del av regionens kulturarv. Liksom många andra rätter av denna typ, som har många år på nacken, är de enkla att tillaga, samtidigt som de fängslar med sitt smakdjup och sin rika historia. De snabba nudlarna är en utmärkt energikälla eftersom de är rika på kolhydrater.

nudlar

Nudlar är definitivt en av de rätter som är enkla och snabba att göra och som är riktigt goda.

Ingredienser:

  • 160 g fullkornsvetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 120 ml vatten
  • ⅓ tesked salt

Hur gör man nudlarna?

Vi börjar med att hälla 120 ml vatten i en medelstor skål. Separera sedan äggvitan från äggulan. Lägg äggvitan i en separat skål medan äggulan läggs i vår skål med vatten. Blanda ordentligt med en visp och häll sedan i mjölet. Vispa för att kombinera.

Vispa äggvitan vi lade åt sidan tills den är fluffig. Vänd sedan försiktigt ner den i vår degskål. Koka upp vattnet i en stor kastrull. När det börjar koka häller vi i en platt tesked salt. Doppa en matsked i det kokande vattnet ett ögonblick innan du börjar släppa i våra nudlar.

I nästa steg lägger vi försiktigt lite deg på den och lägger den i vattnet. Efter en stund rör vi om alla nudlar som ligger i vattnet. Vänta två minuter och fiska upp våra godbitar.

Servera nudlarna i din favoritversion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *