Stek kycklinglåren och häll denna sås över dem. De kommer ut bättre än från ugnen

kycklinglår

Familjen är på väg hem och middagsförberedelserna är i balans? Det är ingen anledning att oroa sig alls, för med vårt recept kommer du att förbereda en snabb middag som kommer att glädja alla. Det är lätt att göra och, viktigast av allt, tar inte för lång tid att göra. Gör det och se själv hur utsökt den här rätten är.

En snabb middag – enkelhet och smak

Att laga middag till hela familjen på kort tid behöver inte vara en myt. Det bevisas till exempel av detta recept på kycklinglår i sås. Rätten är välsmakande och mättande på samma gång, så ingen kan klaga. Den som tar på sig uppgiften att förbereda middag från detta recept kommer också att vara nöjd, eftersom det krävs lite matlagningskunskap och förberedelsetiden hålls på ett minimum.

Om du inte har någon idé för dagens måltid och klockan jagar dig, se därför till att läsa instruktionerna för att förbereda maträtten. Håll dig till anvisningarna så gör du kycklinglår till middag en gång – två. Receptet och bilderna som används i artikeln kommer från Essen Entdecken-kanalen på YouTube.

En snabb middag med bara några få ingredienser

Innan vi går in på receptet på kyckling i sås måste du känna till de nödvändiga produkterna. Som du redan vet är huvudingrediensen kycklinglår. Förutom köttet behöver du också kryddor och produkter för tomatsåsen. Detta består huvudsakligen av passata och grädde. Du hittar allt du behöver för din middag, tillsammans med proportionerna, i listan nedan.

Ingredienser:

  • 4 kycklinglår
  • 4 lökar
  • 300 ml tomatpassata
  • 250 ml 10% grädde
  • 50 g smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 kopp ris
  • 2 koppar vatten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • malen söt paprika
  • olja
  • malet
  • peppar
  • salt

Recept på kycklingmiddag

Börja med att förbereda en snabb middag genom att steka köttet. Smält smöret i en stor stekpanna och lägg sedan i kycklinglåren. Krydda dem med salt och stek i 5 minuter på varje sida på medelhög värme.

Skala och tärna löken fint. Glasera grönsaken i det fett som köttet stektes i. Tillsätt de finhackade vitlöksklyftorna och blanda ingredienserna. Häll i tomatpassatan och låt ingredienserna koka under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka slutligen av med salt, peppar och mald paprika. Häll i grädden och rör om.

När ingredienserna har kombinerats till en homogen sås, tillsätt kycklinglåren. Koka det hela, täckt, på låg värme i 40 minuter. Servera kycklingbenen i sås med ris, gröt eller potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *