Lägg bara äggen i mjölken. Jag önskar att jag hade vetat det här tidigare när det kommer till att göra hemmagjort ost.

ost

Idéer för frukostar, middagar eller förrätter finns i överflöd. Det är inte så konstigt, eftersom dessa rätter är snabba att tillaga, enkla och naturligtvis välsmakande. Det viktigaste är att välja rätt ingredienser och se till att din måltid inte bara är mättande utan också hälsosam och nyttig. Därför har vi ett recept på ett utsökt mellanmål, perfekt till frukost.

Vad är bra att äta till frukost?

Det finns många recept och idéer för en hälsosam och näringsrik frukost som uppenbarligen fungerar. Det är ju trots allt dagens viktigaste måltid så det är inte bara din plikt att äta den, utan också att laga den ordentligt. Ett bra val skulle vara äggröra. Ägg är fulla av näringsvärden som är bra för vår hälsa.

Plus, naturligtvis, en mängd olika smörgåsar beroende på våra preferenser, helst gjorda på mörkt bröd, naturligtvis. Havregryn är också ett bra alternativ. Kombinerat med yoghurt och en banan, till exempel, kommer det säkert att ge oss styrka för resten av dagen. Om du å andra sidan är lite mer ambitiös är det värt att förbereda den behandling som vi har att erbjuda dig idag. Tro det eller ej, det är värt det.

Hemlagad ost perfekt till frukost

Hemlagad ost är ett bra komplement till en smörgås. För det första är den definitivt hälsosammare än köpt ost, vilket är ett stort plus. Den är inte svår att tillaga och vem som helst kan säkert klara av det. För att göra den här hemlagade osten behöver vi följande ingredienser.

Ingredienser:
2 liter mjölk
4 ägg
en tesked salt
100 g grädde

Hur man förbereder en utsökt hemlagad ost?

Att förbereda en sådan hemlagad ost är inte svårt. Dessutom kommer det säkert att tillfredsställa dina smaklökar och få dig att göra det mycket oftare.

Förbered först två små skålar. Bryt 4 ägg, separera äggulorna från de vita och lägg i separata skålar.

Vänd ner grädden i äggvitorna och blanda, helst med en köksvisp. Under tiden börjar du koka upp mjölken i en stor kastrull.

När mjölken har värmts upp lite, tillsätt äggulorna och rör om långsamt. Tillsätt sedan en tesked salt. När mjölken börjar koka häller vi i vår äggvite- och gräddblandning. Rör om hela tiden.

Efter ett tag kommer mjölken att börja koagulera. Fortsätt att koka i ytterligare 5-7 minuter, rör om ibland. Efter denna tid tar du bort grytan från värmen, täcker och lägger åt sidan. Häll försiktigt den koagulerade blandningen i en ostform. Om du inte har en sådan kan du använda en sil eller ett durkslag, men en ostform är bäst. Det är bra att klä den med en tygbit eller en ren trasa.

När vi har placerat vår ost i formen täcker vi den med trasan, lägger en vikt ovanpå, som kan vara en liten vattenflaska, och ställer den åt sidan i två timmar, varefter vi placerar den i kylen. Under tiden kan vi förbereda påläggen till vår ost så att de tillsammans skapar en utsökt frukost. Det kan vara stekt ägg med tomater och naturligtvis fullkornsbröd som vi lägger osten på. Lägg till en köttbit, t.ex. bacon, och du har en färdig måltid.

När osten är klar tar du ut den ur kylskåpet, tar ut den ur formen och skär den i skivor. Lägg den på en smörgås och njut av smaken av en utsökt frukost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *