Vad du behöver göra med ägg innan du kokar dem så att du kan skala dem lätt efteråt

ägg

Denna stapelföda kan ibland ge oss en svår tid när det gäller att ta bort skalet, här visar vi dig ett enkelt sätt att skala dem.

Ägg är en stapelvara i många recept och en oumbärlig del av vårt skafferi. Just när vi tillagar dem tillagade är skalet ett av de mest komplicerade momenten, eftersom vi ofta slösar mycket tid i köket när vi tar bort skalet eller, om vi inte gör det ordentligt, oavsiktligt gör oss av med en del av äggen.

Bland de många fördelarna med ägg kan nämnas att de minskar risken för sjukdomar, ger omättade fetter, främjar hjärnans utveckling och hjälper till att bekämpa övervikt. De är också perfekta för att göra deviled eggs eller för en proteinfylld frukost. Kokta ägg är dock knepiga, men vi har hittat ett viralt trick som gör processen enklare.

Två knackningar före tillagning

Detta trick, som cirkulerar på sociala medier, kommer att rädda oss från att spendera flera minuter med att koncentrera oss på att ta bort skalen. Innehållsskaparen, Melissa Johnson, har delat med sig av ett tips via sin Instagram-profil, där hon har 288 000 följare. ”Det är väldigt smart”, ’Det är ett bra trick’ och ’Jag älskar det här tipset’, kommenterade de följare som följer rekommendationerna i hennes inlägg.

Stegen är mycket enkla. Först måste vi knacka på båda ändarna så att ägget bryter sitt membran. Var försiktig, vi gör detta innan vi kokar. När vi ger detta slag kommer membranet som är sammansatt i båda ändarna att lossna.

”Använd en sked för att knacka på änden av ett ägg för att koppla bort membranet inuti. Lyssna efter det ihåliga ljudet för att veta att det fungerade. När du har kokat äggen kan du ta bort skalet”, förklarade Melissa och betonade att det är viktigt att lyssna efter ett ljud när du knackar på det.

När det är kokt ser du hur skalen lossnar lätt, utan att du behöver anstränga dig särskilt mycket. I kommentarsfältet rekommenderade några av dem som följde hennes råd också att lägga till en nypa bikarbonat för att få skalen att lossna som smör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *