Älskar du att äta sallader, men har tröttnat på de klassiska vinägervinägretterna? Upptäck hur du kan variera njutningen med detta läckra asiatiska recept.
Det finns flera anledningar till att välja vinägerfria dressingar. För det första finns det de som inte gillar vinäger och den syra som blir resultatet av denna ingrediens. Och så finns det de som gillar att variera smakerna och unnar sig olika tillagningar varje dag beroende på vilka recept de lagar.
Men vilket recept ska du välja om du vill undvika vinäger i dina vinägretter? Idag gör vi en inventering. Du kommer att se att det i slutändan inte är så svårt att förbereda vinägretter och njuta av dig själv utan att nödvändigtvis lägga till vinäger i dina rätter.
Så här gör du en asiatisk dressing utan vinäger
För att göra en utsökt vinägrett utan vinäger rekommenderar vi att du vänder dig till asiatiska smaker! I de asiatiska länderna är man van vid att tillaga såser som smaksätter sallader med goda ingredienser som är bra för kroppen, utan att tillsätta vinäger. Här är ett exempel på ett recept som du bör prova som en brådskande fråga.
För att tillaga en asiatisk dressing använder du följande ingredienser:
- saltad sojasås
- sesamolja
- Sriracha sås
- ingefära pulver
- granulerad vitlök
- chili, krossad i olja eller pulveriserad
- Citronsaft
- citronskal
- koriander
- sesamfrön
Börja med att välja en stor skål och använd en gaffel. Tillsätt lite saltad sojasås och lite sesamolja i skålen. Tillsätt inte för mycket, eftersom sesamolja har en mycket stark smak. Tillsätt sedan Srirachasås, ingefärspulver, vitlökspulver, citron och chili och blanda. Om du är en amatör kan du tillsätta en sked jordnötssmör för att ge såsen konsistens.
Häll såsen över din beredning, tillsätt några sesamfrön och lite koriander, eller persilja om du inte gillar koriander . Din vinägrett utan vinäger är klar att avnjutas.
Vill du prova något annorlunda? Prova citrusfrukter också!
Slutligen, om du vill prova något annat än vinägretten i asiatisk stil, prova citrusfrukter. De tillför syra och friskhet till dina råa grönsaker. Förutom citron kan du prova apelsin eller grapefrukt. De ger nya och ovanliga smaker, som du kan njuta av i en fänkåls- och apelsinsallad eller helt enkelt för att förhöja endivesallad med valnötter, kål och Comté-ost. Njut av din måltid!