En sallad är en viktig del av många rätter som serveras till middagen.
Till exempel passar fläskkotletter förmodligen bäst med mizzeria, medan rödbetor passar bäst med malda fläskkotletter. Det finns verkligen många recept på olika, ständigt föränderliga sallader. Därför har vi idag en idé till en rödkålssallad.
Vilka egenskaper har rödkål?
Det finns verkligen många sallader som fungerar bra som tillbehör till middagen. Förutom att de smakar fantastiskt har de också bra egenskaper som är bra för vår hälsa. Rödkål är rik på näringsvärden som stärker vår kropp. Framför allt stödjer rödkål vårt kardiovaskulära system. Den har också antiinflammatoriska och cancerhämmande egenskaper och stödjer viktminskning. Och låt oss inte glömma att det är utsökt. Kolla in det här receptet på en päronsallad.
Den perfekta middagssalladen
För att tillaga en läcker rödkålssallad som passar perfekt som tillbehör till middagen behöver vi följande ingredienser.
Ingredienser:
1 liten rödkål
2 päron
3 msk naturell yoghurt
1 msk majonnäs.
saft av en halv (eller hel) citron
nypa socker
salt
peppar
Hur gör jag en rödkålssallad?
Att göra en rödkålssallad är snabbt och enkelt. Först tar vi bort de fula yttre bladen från vår kål och strimlar den.
Lägg den sedan i en skål och knåda den en stund. Ställ åt sidan i 15 minuter.
Under tiden skalar du päronen, river dem på grova gryn och lägger dem i skålen med kålen. Tillsätt sedan yoghurt, majonnäs, citronsaft och socker. Krydda slutligen med salt och peppar efter smak. Blanda ordentligt och ställ in i kylen i cirka en timme.
Salladen kan serveras som en sidrätter.