Dessa har en mjuk konsistens och en frisk, citrusaktig smak tack vare citronen. De är perfekta för alla tillfällen, från ett mellanmål till en speciell fest.
Citronringar är en utsökt godbit för dem som tycker om desserter med en hint av citrus och som passar tillsammans med mate eller någon annan infusion. De är också kända som citrondonuts eller citronkex och är perfekta att förbereda på ett snabbt och enkelt sätt.
Citronringar är små ringformade kex eller munkar, gjorda med en deg som innehåller citronskal och juice. De har en mjuk konsistens och en frisk, citrusaktig smak tack vare citronen. De är perfekta för alla tillfällen, från ett mellanmål till ett speciellt firande.
Tack vare citronen har de också vissa hälsofördelar. Citron är rik på C-vitamin, som är viktigt för immunförsvaret och hudens hälsa. Dessutom bidrar dess innehåll av antioxidanter till att bekämpa oxidativ stress i kroppen.
Recept på citronringar
ingredienser
- 1 ägg
- Vaniljessens
- Citronskal
- 50 g olja
- 125 ml mjölk
- 250 GRS surdegsmjöl
- mängd som behövs Socker
Steg för steg
- Blanda ägg, riven olja, riven essens och mjölk i en skål.
- Tillsätt sedan mjölet samtidigt som du blandar väl och knådar till en deg som blir mjuk och låt vila i 10 minuter.
- Ta sedan små bollar av degen… forma dem till små korvar och stäng dem ihop för att bilda en ring.
- Ta ringen och doppa den i socker, lägg den sedan på en plåt på den sida som inte har något socker och att den sockrade sidan syns.
- Baka i varm ugn tills de fått fin färg, ca 15 minuter.
- Färdig att servera med en kompis och lägg resterna i en lufttät behållare.