Glöm den klassiska äppelpajen och äppelmusten.
Den här äppelkakan går mycket snabbare att göra och smakar precis lika gott. Receptet från den populära matbloggaren Ania Zyśk har redan erövrat många bord. Vi avslöjar steg för steg hur du förbereder denna expressdessert.
Äppelkaka till efterrätt
Letar du efter en idé för en välsmakande efterrätt? Vi föreslår en kaneldoftande expresskaka med äpplen. Skålen smälter i munnen och glädjer både unga och gamla med sin smak. Inte konstigt, eftersom dess författare är Ania Zyśk.
Ania har vunnit internetanvändarnas hjärtan och sinnen för sina enkla recept, som garanterar en utsökt smak på din tallrik. På vår webbplats hittar du också hennes sötsaker, som är värda att förbereda inför den kommande fettisdagen, till exempel snabba smördegsmunkar och läckra fritters. Och för den kommande helgen rekommenderar vi en utsökt äppelkaka som kommer att slå även klassiker som äppelpaj eller äppelcider från podiet. Nedan avslöjar vi steg för steg hur du förbereder den.
Äppelkaka – lista över ingredienser
För att göra vår efterrätt behöver vi:
2 ägg
180 g mjöl
120 ml mjölk
60 g socker
1 tesked bakpulver
2 teskedar kanel
250 g äpplen
50 g smulade valnötter
80 g kex
Florsocker för att strö över
Du behöver en 20×20 tenn för att förbereda kakan.
Äppelkaka – steg för steg produktion
Lägg mjöl, socker, bakpulver, ägg och rumstempererad mjölk i en skål. Blanda ingredienserna med en gaffel och ställ åt sidan.
Skär äpplena i mindre bitar
Fyll en 20 x 20 cm kakform med kex, lägg skivade äpplen ovanpå och strö över kanel. tillsätt krossade valnötter och häll den färdiga kakan över toppen.
Baka kakan vid 180 grader C (värm upp och ner) i cirka 40 minuter.
När kakan är klar, pudra den med florsocker och skär den i mindre portioner. Njut av kakan!