Så här gör du den enklaste, saftigaste och godaste äppelkakan

äppelkaka

Bland de många olika recept på äppelpaj som finns är det här verkligen en bra kandidat till pallen för de bästa: ekonomiskt (det tar 1 äpple och 1 ägg och görs med olja) med ett mjukt smul där vi upptäcker de små äppelbitarna och en sockrad topping … Det är också enkelt. Dessutom är det enkelt – du måste prova det!

Ingredienser:

( för en rund form, helst en 22 cm springform)

  • 2 dl mjöl med surdegsinblandning
  • 1 kopp socker (vi lägger undan 3 matskedar för slutet)
  • 1 ägg
  • 1 stort rött eller grönt äpple
  • 1/ 2 kopp neutral olja
  • 1 kopp mjölk
  • kanel c/n
  • vaniljessens c/n
  • citronskal 1 tsk.

Enkel, saftig och god äppelkaka, hur man tillreder den

  • Dela det urkärnade äpplet i åttondelar och skär i små, tunna bitar. Lägg åt sidan. Blanda ägg, socker, olja och mjölk i en stor skål och vispa tills det är emulgerat.
  • Tillsätt vanilj och skal och tillsätt sedan gradvis det självhävande mjölet och vispa tills det bildar en tjock pasta.
  • Tillsätt äppelskivorna och blanda väl.
  • Häll blandningen i en oljad ugnsform, bred ut blandningen väl och strö över det reserverade sockret och kanel efter smak.
  • Grädda i en förvärmd ugn på medelvärme i 30-35 minuter eller tills mitten är torr och kanterna är gyllenbruna.
  • Vänta några minuter med att ta ut kakan och låt den svalna… Du har aldrig ätit en äppelpaj som är så god och så enkel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *