Placera sockerkakorna i formen och häll över blandningen. Jag har inte ätit en så god tårta på flera år

tårta

Om vi är sugna på något sött behöver vi inte nödvändigtvis gå till affären för att köpa färdiga sötsaker.

Det finns många recept på snabba kakor eller desserter som inte kräver avancerade matlagningskunskaper. Vi presenterar en idé för en sockerkaka utan bakning.

Snabb tårta utan bakning

Tillfredsställelsen med en självförberedd måltid är enorm. Speciellt om det i slutändan är mycket gott. Svampkaka är en typ av efterrätt som du förbereder utan att ens ha en ugn hemma, eftersom den inte kräver någon bakning. Dessutom har de produkter som utgör denna fantastiska behandling många människor i sitt kök.

En svampkakedessert är en garanti för god smak. Den smältande grädden i kombination med de läckra kexen kommer att göra denna tårta till en mycket mer frekvent gäst på dina bord.

Snabb och enkel dessert med sockerkaka

För att göra en no-bake-tårta med sockerkakor och den grädde du har gjort, ska du fylla på med följande ingredienser.

Ingredienser för sockerkaka

  • 200 g sockerkaksbiskvier
  • 250 ml mjölk.
  • 3 ägg.
  • 500 ml mjölk.
  • 50 g majsstärkelse.
  • 150 g kondenserad mjölk.
  • 100 g smör.

Recept för svampkaka utan bakning

Först och främst skär vi våra sockerkakor tvärs över bredden i halvor. Vi täcker dem sedan med mjölk och placerar dem upprätt i en ugnsfast form. Det enklaste sättet att göra detta är att placera formen upp och ner. Då kan vi enkelt placera ut kakorna liggande utan att de ramlar ner.

När alla kex är på plats börjar vi förbereda grädden. Separera först äggvitorna från äggulorna. Lägg sedan de förberedda äggulorna i en kastrull och häll i lite av mjölken. Rör om tills ingredienserna är fint kombinerade. Du kan använda en köksvisp för detta. Häll sedan i majsstärkelsen och rör om igen. Häll under tiden i resten av mjölken. Placera kastrullen på spisen och låt sjuda. Efter en kort stund tillsätter du den kondenserade mjölken och rör om tills blandningen har samma konsistens som pudding. När detta sker tillsätter du smöret och låter det smälta.

När detta har skett och alla ingredienser har smält samman, ta av kastrullen från spisen och låt svalna.

Efter en kort stund häller du den färdiga blandningen i en bakelsehylsa och sprider vår kräm mellan sockerkakorna, runt kanterna på skålen och ovanpå kakorna. Sprid ut den så att den sätter sig på kexen.

I nästa steg täcker vi kakan med plastfolie och lägger den i kylen i 2-3 timmar. Efter denna tid tar du ut den och placerar den upp och ner så att den lätt kan tas bort från den ugnsfasta formen.

Skiva upp kakan och njut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *