Kuroń tog kyckling och potatis och gjorde kotletter i tjeckisk stil. Denna beläggning är ett mästerverk

kotletter

Kotletter i tjeckisk stil är kött i en mycket ovanlig beläggning. Det gör dem till en rik maträtt, precis i tid för en full, rejäl middag. Beredningen är mycket enkel och effekten är sensationell.

Jakub Kuroń kotletter

Receptet på sådana fjäderfäkotletter i tjeckisk stil delades av Jakub Kuroń. I hans version förvandlas enkla fjäderfä schnitzlar till en komplett maträtt. Beläggningen är inte bara ett tillbehör, utan en hel del av rätten.

Detta beror på att den består av riven potatis. Kotletterna som tillagas på detta sätt är som att lindas in i en potatispannkaka. Och de passar verkligen in i det tjeckiska köket, som känner till stekt potatis ganska väl.

Potatismos

Beläggningen för dessa kotletter är ganska tjock, vilket är charmen med denna maträtt. Man bör dock vara noga med att steka allt ordentligt. Bli inte galen med fettets temperatur, men överdriv det inte heller.

Ingredienser
4 kycklingbröst
1 potatis
1 ägg
1 msk mjöl
½ kopp mjölk
1 tesked senap
Salt, peppar, klarat smör för stekning

Potatistäckta kotletter

Skala och riv potatisen på ett finögt rivjärn. Den ska vara i en form som liknar julienne och inte en potatispannkaksmix. Överför den rivna potatisen till en skål med iskallt vatten.
Skär kycklingbrösten från tjockleken. Vi täcker dem med plastfolie och bryter dem i tunna kotletter. Strö dem med salt och peppar.
Töm potatisen noggrant. Tillsätt ägg och senap och krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt.
Tillsätt mjölk i potatisbeläggningen, blanda och tillsätt mjöl. Knåda allt till en homogen, klibbig massa.
Placera kycklingkotletterna i skålen med potatisblandningen. Låt stå i 1-2 timmar. Efter denna tid, värm klarat smör i en stekpanna och stek köttet belagt med potatis tills det är gyllene på båda sidor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *