Jag tillsätter citronsaft i kokande ägg. Detta trick har förändrat mitt kök

ägg

Det måste alltid finnas ägg i mitt kylskåp. De är det perfekta frukostalternativet och är ett komplement till många soppor och sallader.

Men hur gör man äggskalningen mer effektiv? Den här aktiviteten kan vara enklare än du tror.

Varför är vissa ägg så svåra att skala?

När du mjukkokar eller hårdkokar ägg kan du inte undvika att skala dem. Ibland lossnar det en eller två gånger, andra gånger är äggen svåra att bli av med. Varför händer detta? En av anledningarna är äggens färskhet. Ju färskare äggen är, desto surare är äggvitan. Detta gör att skalet fastnar bättre på det kokta ägget.

En annan faktor är tillagningstiden. Om ägget tillagas under en kort tid är vitan mjukare, vilket gör att skalet lossnar mindre bra. Det finns dock ett sätt att komma runt detta. I mitt fall har det helt förändrat äggskalningen.

 

Vad kan man göra för att skala ägg snabbt?

Det finns flera sätt att skala ägg. Först och främst är det en bra idé att kyla äggen under kallt vatten direkt efter tillagningen. Detta trick gör att det vita krymper snabbt, vilket gör det lättare att skala.

Ibland, även efter kylning, skalar ägget inte så snyggt. Det finns ett enkelt sätt att lösa även detta. Tillsätt helt enkelt citronsaft i kokande vatten. Det kommer inte bara att hjälpa till vid skalningen, utan också förhindra att ägget spricker när du lägger det i vattnet.

Ägg är värda att äta

Många myter har vuxit upp kring ägg. Under lång tid har det sagts att om man äter mycket ägg får man högt kolesterol och igentäppta vener. I själva verket är ägg rika på många näringsämnen och protein av hög kvalitet som är värda att ha i sin kost.

Genom att koka dina ägg tillräckligt länge med citronsaft och kyla dem under kallt vatten kommer skalningen inte att vara så obehaglig längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *