Jag tar en påse ris och tonfisk. Jag har en utsökt sallad på ett ögonblick

sallad

Enkla lösningar är de bästa, och när de dessutom tar kort tid och kräver liten ansträngning har vi en kulinarisk jackpot. Och det är precis vad den här enkla rissalladen är – minimal ansträngning, maximal smak.

Ris- och tonfisksallad passar utmärkt som en andra frukost, en god middag eller till och med som en snabb lunch när du bara vill slänga i dig något att äta. Ingredienslistan är inte lång och du kan köpa alla ingredienser utan större problem, även i kvartersbutiken nära ditt hem. Den smakar gott så fort den är färdiglagad och får ännu mer smak nästa dag.

Ris i påse eller i vikt?

De flesta använder ris i påse när de förbereder rissallad. Det är bekvämt och ett mycket populärt alternativ, men det är värt att överväga att köpa ris i vikt.

Ris som säljs i vikt är oftast billigare och kvaliteten är ofta bättre. Vi kan välja vår favoritsort av ris, till exempel långkornigt, kortkornigt, jasminris eller råris. Då är det lätt att välja rätt mängd till rätten och vi begränsas inte av portionsförpackningen.

Enkel rissallad med tonfisk

Alla har ris i skåpet, majonnäs i kylen och en burk tonfisk i köksförrådet. Detta är basen för en utsökt sallad. Den berikas med paprika, inlagd gurka och gräslök, som förhöjer smaken och ger färg åt hela anrättningen. Du kan också använda majs, ärtor, röda bönor eller dill. Det är lite som att rensa i kylskåpet, vilket i slutändan blir väldigt gott.

Recept på sallad med ris och tonfisk

Den här enkla kombinationen av ingredienser kommer att tilltala alla tonfiskälskare. Tack vare att basen är ris blir salladen ganska mättande. Den är perfekt för fester, sammankomster med vänner, ett besök av svärmor eller en enkel middag. Om du vill göra den lite lättare kan du välja tonfisk i egen sås och ersätta en del av majonnäsen med tjock naturell yoghurt.

Ingredienser:

  • 125 g ris,
  • 1 burk tonfisk i olja,
  • 4 msk konserverad majs,
  • gräslök,
  • 4 inlagda gurkor
  • 1 liten röd paprika eller en halv stor,
  • 3-4 msk majonnäs
  • salt och peppar efter smak.

Metod för beredning:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Låt rinna av och lägg i en stor skål.
  3. När riset har svalnat, tillsätt tonfisken som avrunits från oljan och majsen.
  4. Skär paprika och gurka i små tärningar och hacka salladslöken.
  5. Tillsätt de hackade grönsakerna till riset, tillsätt majonnäs, salt och peppar och blanda väl.

Den här enkla salladen med ris, tonfisk och inlagd gurka är klar att äta. Den är också god nästa dag när smakerna har smält samman. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *