Jag ordnar potatis och köttfärs och lägger i ugnen. En utsökt middag är klar på 40 minuter.

potatis

Ibland vet vi inte vad vi ska laga till middag. Idéerna tar slut och att laga samma sak om och om igen kan så småningom bli tråkigt.

Lyckligtvis är Internet rikt på en mängd olika recept. I synnerhet har den populära matbloggaren Anna Zyśk ett antal recept som garanterar en fantastisk smak av den beredda maträtten.

Kombination av malet kött och potatis

Det finns många recept på rätter med malet kött som är värda att förbereda. Så är malet kotletter eller köttbullar. Möjligheterna är oändliga, precis som med potatis. De passar utmärkt som tillbehör till middagen och tillsammans med en sallad och fläskkotletter blir det en fantastisk måltid.
Vad sägs om att kombinera köttfärs och potatis till en läcker gryta? Den kulinariska bloggaren Anna Zyśk har föreslagit ett recept på en sådan rätt. Du måste absolut prova det.

En gryta med malet kött och potatis

Den här grytan är en bra idé när du inte vet vad du ska göra till middag. För att förbereda en sådan maträtt behöver vi följande ingredienser.

Kött:

  • 500 g av din favoritfärs
  • 70 g lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • Sås:
  • 70 g lök
  • 70 g morötter
  • 150 g tomater
  • 150 g paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g tomatpuré
  • 10 ml olja
  • 200 ml vatten
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • rosmarin
  • I tillägg till detta:
  • 5-6 potatisar


Hur gör man en läcker gryta till middag?

Den här grytan från Anna Zyśks recept är enkel att göra och dessutom god.

Steg 1 Skär paprika, lök och tomater i tärningar och riv morötterna.

Steg 2 Stek morötterna och paprikorna i en uppvärmd stekpanna. Efter en stund tillsätter du tomater, vitlök, kryddor och tomatpuré. Stek tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vatten och värm tills såsen tjocknar.

Steg 3 Blanda under tiden köttfärsen med den tidigare hackade löken, vitlöken, ägget och kryddorna. Blanda allt ordentligt. Skär potatisen i skivor.

Steg 4 Fördela försiktigt köttportionerna mellan potatisskivorna. Lägg potatisen i en ugnsfast form och täck med grönsakssåsen. Baka grytan i en 180 grader varm ugn i ca 30 minuter, tills potatisen är mjuk.

Steg 5 Servera skålen tillagad på detta sätt med en liten portion gräddfil.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *