Jag lärde mig denna läckra efterrätt från en konditorvän! Här är receptet på choklad- och gräddtårta

tårta

Du måste prova den här om du vill äta något riktigt gott!

  • Choklad- och gräddtårta – en speciell och utsökt dessert
  • En harmonisk kombination av fyllig choklad och krämig gräddfil
  • Enkel att göra, men desto mer utsökt

Om du letar efter en riktigt speciell och utsökt dessert ska du prova choklad- och gräddtårtan! Den här kakan är den perfekta harmonin mellan fyllig choklad och krämig gräddfil, och den är enkel att göra.

Ingredienser till kakan

Till degen:

  • 8 dkg mjöl
  • 8 dkg mörk choklad
  • 8 dkg socker
  • 2 matskedar kakaopulver
  • 2 ägg
  • 1 paket bakpulver

För grädden:

  • 15 dkg socker
  • 5 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 2 paket vaniljsocker
  • 1 paket vaniljpuddingpulver

För toppingen:

  • 20 dkg mörk choklad
  • 2 matskedar olja

Förberedelser:

Förbered degen:

  • Smält den mörka chokladen över ånga eller i mikrovågsugn.
  • Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver i en skål.
  • I en annan skål vispar du äggen med sockret och tillsätter den smälta chokladen.
  • Tillsätt de torra ingredienserna gradvis tills du har en jämn deg.
  • Häll smeten i en smord och mjölad bakplåt och grädda i en förvärmd ugn på 180°C i ca 15-20 minuter.

Gör grädden:

  • Blanda gräddfilen med socker och vaniljsocker.
  • Värm mjölken, rör sedan ner vaniljsåspulvret och koka tills det blir tjockt.
  • Låt det svalna lite och blanda det sedan med gräddfilsblandningen.

Montering:

  • Låt det bakade bakverket svalna och fördela sedan grädden jämnt över det.

Chokladöverdrag:

  • Smält den mörka chokladen med oljan, häll den sedan ovanpå grädden och jämna till den jämnt.

Kyl ner:

  • Ställ in tårtan i kylen i minst 2 timmar så att grädden och chokladen hinner stelna.

Den här choklad- och gräddtårtan kommer garanterat att bli en familjefavorit! Den är lätt att göra och smakar himmelskt. Prova själv och blända dina nära och kära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *