Matfolie är extremt användbart i köket. Det hjälper oss att skydda mat och packa smörgåsar. Men den kan också orsaka en del problem. Nu kan vi hantera dem på nolltid.
Matfolie är värt sin vikt i guld
Det är svårt att föreställa sig ett kök utan olika användbara apparater och tillbehör. De underlättar vårt dagliga arbete, matlagningen och förvaringen av livsmedel. Detta är fallet med plastfolie. Tack vare den kan vi skydda mat och andra livsmedel.
Folie används också för att slå in smörgåsar, klä tårtformar och bakplåtar. Det gör det lättare för oss att ta bort efterrätten från burken. Matfolie är användbart för att förvara lunchrätter. De är fräscha nästa dag och kan lätt värmas upp igen. Men ibland går det inte som planerat. Tygfolien kan spela oss ett spratt i köket.
Så använder du plastfolie – använd frysen
Foliematerialet klibbar lätt ihop och är svårt att separera från rullen. Detta kan vara irriterande och gör att vi slösar tid på att separera folien. Vad kan vi göra för att göra livet enklare i det här avseendet? Ett effektivt sätt att göra plastfolien mindre klibbig är att förvara den i frysen.
Låga temperaturer påverkar filmens struktur. Den blir styvare och mindre klibbig. Det är lättare att packa in livsmedel i den. Genom att förvara filmen i frysen kan du enkelt riva av en bit av filmen. Den klibbar inte längre ihop och det går snabbare att förpacka maten.
Andra föremål och låga temperaturer
Det är bra att veta att det inte bara är matfolie som gillar låga temperaturer. Kläder återfår också sin fräschör. Frysen fungerar bra för ömtåliga tyger som siden och ull. Även strumpor blir mer hållbara vid låga temperaturer.
De blir mer motståndskraftiga mot skador. Matförpackningar kan å andra sidan också skydda bagage när du reser. Slå helt enkelt in dem i folie så blir de inte repade eller smutsiga på flygplatsen. Dessutom går resväskorna inte att öppna.