Jag köper inte längre rökt kött i butikerna, jag gör det bästa hemma. Recept utan rökning

rökt kött

Vissa människor kan inte föreställa sig smörgåsar utan skinka, eller något kötttillbehör. Men butiksrökt kött är inte alltid ett bra val på grund av vilka ingredienser de innehåller. Det är därför det är bäst att göra ditt eget tillägg till din smörgås. Vi ger dig ett recept på utsökt hemlagad bologna.

Baleroni, ett bra alternativ till kallskuret

Smörgåsar är en daglig måltid för vissa. Först och främst är de mycket snabba att förbereda och kan ätas praktiskt taget när som helst på dagen. De är perfekta till frukost eller middag. Dessutom är valet av ingredienser alltid upp till oss och vi kan bestämma vad vi vill ha.

För dem som gillar balerone på smörgåsar har vi ett recept på en hemlagad godbit som definitivt är ett bättre val än den som finns i affären.

Hemlagad och utsökt baleroni

Även om tanken på att göra baleron själv kan vara lite skrämmande, skingrar vi alla tvivel. Det är inte så komplicerat alls. För att förbereda det behöver vi följande ingredienser.

Ingredienser:
en fin bit fläskhals – ca 1,5-2 kg
50 g salt för härdning
10 pepparkorn
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad mejram
1 tsk torkad timjan
2 kryddnejlikor
1,5 liter kokt, kylt vatten
1 tesked socker
Ytterligare text under videon.

Hur man förbereder hemlagad gammon?

Smakeffekten av hemlagad gammon är inte bara tillfredsställande, det kommer säkert att vara något nytt för våra smaklökar.

Använd först en mortel, mala salt, socker, mejram, timjan, vitlök och kryddnejlika. Gnid den sålunda beredda marinaden på vår hals och lägg den i ett speciellt charkuterinät.

Därefter lägger vi den i en sluten behållare och häller i vatten så att köttet täcks ordentligt, varefter vi stänger den och lägger den i kylen.

Förvara det marinerade köttet i marinaden i kylen i 10 dagar till två veckor. Kom ihåg att vända på köttet då och då. Om marinaden ändrar färg eller lukt ska du byta ut den mot en ny.

Efter denna tid tar du upp köttet ur marinaden och torkar det ordentligt. Lägg sedan köttet i lätt saltat kokande vatten. Det tar en timme för varje kilo kött att laga mat.

När det har svalnat kan vi njuta av smaken av utsökt hemlagad gammon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *