Bränt kött är ett av de vanligaste kulinariska missödena. Vem har inte råkat ut för det? Allt som krävs är ett ögonblicks ouppmärksamhet och det tar inte lång tid att se resultatet. Lyckligtvis finns det sätt att rädda rätten.
Kött kan bli överkokt, oavsett om det tillagas i stekpanna eller i ugn. Du kommer att märka direkt att skorpan är överkokt. I förberedelsernas frenesi kan detta helt enkelt hända. Du går bort från spisen ett ögonblick, sätter på ugnen för länge, glömmer att ta ut köttet i rätt ögonblick eller öser det inte under rostningen. Det kan finnas många anledningar till detta. Men när det händer är det bra att veta hur man räddar bränt kött.
Hur man räddar bränt kött
Tungt bränt kött kan inte sparas. När det bara är bränt, mer intensivt bara på vissa ställen, behöver det inte landa i papperskorgen. Skär helt enkelt bort de svartaste delarna. Kontrollera sedan köttet för en bitter eftersmak. Om det smakar bra, skär det i mindre bitar. Lägg dem sedan i en gryta, tillsätt smör, färska örter och tillsätt vatten och lite rött vin. Låt dem sedan sjuda en stund. När du serverar fläsk eller kyckling som tillagats på detta sätt, till exempel med rostad potatis och sallad, kommer ingen att veta att det var en räddning.
Knep för bränt kött
- Du kan suga upp fukten i bitar av överkokt kött efter att du har skurit bort de brända bitarna. Lägg dem helt enkelt på en sil och håll dem övertäckta över kokande vatten i flera minuter.
- Smör är också till hjälp, vilket köttet kommer att absorbera snabbt och bli saftigare. Skär helt enkelt fläsk- eller nötköttet i bitar och häll över buljongen med smöret. Värm köttet på detta sätt på en låg brännareffekt eller lägg det i ugnen i 10 minuter, temperaturen får inte vara för hög. 120 grader Celsius är tillräckligt.
- När steken är bränd, överför den till en stor gryta, tillsätt kryddor och färska örter och häll vatten över den. Koka den i ungefär en timme på låg värme och låt den sedan ligga kvar i vattnet tills den har svalnat.