Hur man gör citronpajglass, krämigt recept på mindre än 5 minuter

citronpajglass

Citronpajglass är krämig, god och sötsyrlig. Här är ett av recepten för att göra den hemma med bara några få ingredienser.

Citronpaj är en av de mest eftertraktade desserterna idag. Av den anledningen blir det allt vanligare att hitta glass med denna smak i landets glassbarer. Vi har ett av de enklaste recepten för att göra den hemma.

Lemon pie-glass är en av de krämigaste och mest texturerade glassarna, eftersom den innehåller kondenserad mjölk, mjölkgrädde och krossade vaniljkex. Citronen ger det hemlagade receptet dess distinkta sötsura smak.

  • Saft från 6 citroner
  • 2 paket krossade vaniljstångskakor
  • 2 koppar kall gräddfil (500 milliliter)
  • 1 stor burk kondenserad mjölk (393 g)

Hur man gör receptet på citronpajglass, steg för steg

  1. Börja med att vispa grädden tills den är tjock, men inte vispad.
  2. Blanda sedan den kondenserade mjölken med citronsaften i en separat skål.
  3. När ingredienserna har kombinerats, tillsätt den vispade grädden och blanda tills den är jämn.
  4. Tillsätt de krossade vaniljkexen och blanda väl. Häll över i en form som tål att frysas.
  5. Frys slutligen in citronpajglassen i 2 timmar i frysen innan servering.

Så där ja! Så enkelt är det att tillaga en läcker hemlagad citronpajglass, ett utsökt recept som framkallar smakerna från den välkända desserten Lemon pie. Den utmärker sig för sin krämighet, kombination av texturer och fräscha smak.

Om du vill kan du köpa strutar eller capelins och servera citronpajglassen till dina gäster. Du kan också ringla över smält choklad eller din favoritsås, t.ex. dulce de leche eller karamell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *