Haneczka-kakan är lika utsökt som en napoleon. Det ser mödosamt ut, men om du använder färdig smördeg tar det inte mer än en halvtimme att förbereda den (utan att räkna med tiden det tar att baka topparna). Skuren i små kuber blir den det perfekta partysnackset.
Ingredienser
- 2 ark XXL smördeg
- 700 ml mjölk
- 2 sockerfria vaniljpuddingar (2×40 g)
- 3 äggulor
- 120 g smör
- 120 g fint socker
- några droppar vaniljextrakt
- florsocker (för dekoration)
Ingredienser
- 2 ark XXL smördeg
- 700 ml mjölk
- 2 sockerfria vaniljpuddingar (2×40 g)
- 3 äggulor
- 120 g smör
- 120 g fint socker
- några droppar vaniljextrakt
- florsocker (för dekoration)
Steg i förberedelserna
1
Skär varje smördegsplatta tvärs över på mitten – du får 4 lika stora plattor som mäter ca 25 x 25 cm. Lägg dem i tur och ordning på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10-15 minuter i 200°C varm ugn.
2
Lös upp puddingpulvret i ca 1/3 av mjölken. Koka upp resten av mjölken i en kastrull.
3
Vispa äggulorna med sockret tills det blir fluffigt. Blanda med puddingstarten och vaniljextraktet. Häll ner startblandningen i den sjudande mjölken. Rör om i kastrullens innehåll kontinuerligt tills puddingen tjocknar.
4
Ta bort kastrullen från värmen. Täck över puddingen med plastfolie så att den nuddar ytan. Ställ åt sidan för att svalna.
5
Vispa det mjuka smöret fluffigt. Tillsätt puddingen gradvis utan att sluta blanda. Blanda till en tjock kräm.
6
Fördela vaniljsåsen över tårtbottnarna. Ställ in i kylen. Pudra över florsocker och skär i små tärningar före servering.