Den här läckra desserten är perfekt att avnjuta efter lunch för sin krämiga och fräscha smak.
avagelé är en fruktig och uppfriskande dessert, perfekt för att njuta av dess söta smak och lena konsistens.
En ganska populär myt är att när man börjar en diet är det strängt förbjudet att konsumera desserter eftersom de kan förstöra dina framsteg på grund av sockret de innehåller, men det finns hälsosamma recept som inte påverkar och till och med ger näringsämnen som hjälper dig att uppnå dina dietmål.
Ett exempel på en dessert som du kan inkludera som en del av din rutin är den läckra guava yoghurtgelén, som kan göras med naturlig frukt som ger en fräschare smak och gör att dess näringsämnen kan läggas till ordentligt i receptet.
Dessutom har denna efterrätt inget bearbetat socker, eftersom dess söta smak beror på mognaden och kvaliteten på de guavaer du använder för beredningen, så du behöver inte oroa dig om du går på en sockerreducerad diet för att gå ner i vikt.
Recept på gelé med guava och yoghurt
Naturlig guavagele är en fruktig och uppfriskande dessert, perfekt för att njuta av dess söta smak och lena konsistens.
Denna dessert rekommenderas att ätas efter en måltid, eftersom dess fräscha och krämiga smak hjälper till att eliminera de starka smakerna från köttet.
Ingredienser
- 200 g vanlig osötad grekisk yoghurt
- 90 g gräddost med reducerad fetthalt
- 1/2 kopp mandeldryck eller kondenserad mjölk
- 5 guava (de kan vara gula eller rosa)
- 1 matsked vaniljextrakt
- 21 g gelatin (icke smaksatt gelatin)
Förberedelse steg för steg
Steg 1: före beredningen är det viktigt att hydrera det icke smaksatta gelatinet eller gelatinet i en halv kopp vatten, häll pulvret eller bladen i varmt vatten och blanda tills det är en homogen blandning och lägg åt sidan.
Steg 2: förbered guava-massan genom att skära frukten i bitar och placera den i mixerkoppen, tillsätt sedan en halv kopp mjölk, det kan vara hel- eller mandelmjölk beroende på din smak, efter blandning måste du sila blandningen för att ta bort guava-frön.
Steg 3: när du har silat, lägg tillbaka fruktköttet i mixern och tillsätt vanlig grekisk yoghurt, gräddost, hydratiserad granetina och en tesked vanilj för att ge mer smak, blanda sedan allt.
Steg 4: slutligen, sprid lite olja på ytan av geléformen du ska använda (detta gör det lättare att ta ut efterrätten), häll blandningen och lägg den i kylen i cirka två och en halv timme tills den når önskad konsistens.
Efter steg 4 kan du njuta av den krämiga efterrätten med din familj och dina nära och kära. Glöm inte att du kan dekorera efterrätten genom att servera den med guavabitar.
Hälsofördelarna med guava
Guava, vetenskapligt känd som Psidium guajava, är en frukt full av egenskaper som gör den till en hälsans allierade.
I artikeln ”Guava, söt säsongsfrukt” som publicerades av ministeriet för jordbruk och landsbygdsutveckling (SADER) nämns att guava har ett högt C-vitamininnehåll, till och med högre än citrusfrukter som apelsiner, av denna anledning rekommenderas det att konsumera det vid denna tidpunkt, eftersom det stärker vårt immunsystem för att bekämpa virus och bakterier som är vanliga i halsen och luftvägarna.
Dessutom innehåller denna frukt också mycket vatten och få kalorier, är rik på vitamin A , E, D12, järn, koppar, kalcium, magnesium, kalium, mangan och fosfor.
Om fruktköttet är orange är det enligt webbplatsen Consumer Eroski rikare på provitamin A (karotener), och det C-vitamin som det innehåller är också involverat i bildandet av kollagen, ben och tänder, röda blodkroppar och gynnar upptaget av järn från maten och motståndskraften mot infektioner. Dessutom har den höga fiberhalten en milt laxerande effekt och förebygger eller minskar risken för vissa störningar och sjukdomar.