Från vanliga svampar lagar jag ett middagsmirakel. Perfekt för en fredag

svampar

Jag använder vanliga svampar för att göra en middag bättre än på en restaurang.

Familjen fortsätter att be om mer, och lyckligtvis görs det på nästan ingen tid alls. Receptet från matbloggaren Ania Zyśk är en garanti för framgång. Den perfekta middagen för en fredag, utan ett gram kött. Jag avslöjar steg för steg hur man förbereder det.

Middag för fredagen

Middag för fredag utan kött? Detta recept kommer att glädja dig. Den snabba svamprätten kommer säkert att tilltala många matälskare. Du kan äta den som den är eller med ditt favorittillbehör, t.ex. ris, gröt eller bröd. Det beror helt på vad du har lust med just då.

Receptets författare är den uppskattade kulinariska bloggaren och kokboksförfattaren Ania Zyśk. Internetanvändare gillar att använda hennes inspiration eftersom de är enkla att förbereda och extremt välsmakande. Nedan avslöjar jag steg för steg hur man förbereder en snabb svampmiddag. Det är till och med perfekt för upptagna människor som inte vill tillbringa hela dagen i köket.

Svamp fredagsmiddag – ingrediensförteckning

För att förbereda maträtten behöver vi:

300 g svampar
0,5 zucchini
20 g smör
2 vitlöksklyftor
30 g parmesanost
½ tesked mald stark peppar
1 tesked mald söt paprika
2 matskedar sojasås
olja
peppar
salt

Svampmiddag – steg för steg

Skiva champinjoner, vitlök och lök.
Skiva zucchini i stavar.
Stek zucchinin i olja och ta upp den ur pannan när den fått färg.
Tillsätt smör och lök i samma panna och stek dem i 3 minuter, tillsätt sedan vitlök och svamp och stek en stund.
Häll kryddorna och sojasåsen i pannan.
När vattnet har avdunstat från pannan, tillsätt zucchinin och riven parmesanost.
Värm upp rätten tills osten smälter. Servera med dina favorittillbehör, t.ex. ris. Smaklig måltid!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *