Enkel, krämig och läcker bananmousse (och den är klar på nolltid)

bananmousse

Det är mycket enkelt att göra denna läckra bananmousse som är underbar och full av smak.

Ingredienser:

  • 3 mogna bananer
  • 1 burk kondenserad mjölk (395 g)
  • 1 och ett halvt paket grädde (300 g)
  • Saft från 1/2 citron
  • 1 kuvert färglöst gelatin (12 g)
  • 5 matskedar vatten (för att göra gelatinet fuktigt)

Tillvägagångssätt:

  • Blanda det färglösa gelatinet med vattnet i en skål och låt det dra i 5 minuter.
  • Värm sedan gelatinet i mikrovågsugn i 15 sekunder eller i vattenbad tills det är helt upplöst. Ställ åt sidan.
  • Mixa de skalade bananerna, kondenserad mjölk, grädde och citronsaft i en mixer till en slät massa.
  • Tillsätt det upplösta gelatinet och mixa igen för att blanda.
  • Fördela blandningen i skålar eller en stor ugnsform.
  • Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar eller tills den är fast.
  • Dekorera med bananskivor, citronskal eller kanelpulver före servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *