Det bästa receptet för den berömda Napoleon-kakan: gör den perfekta efterrätten för en familjemiddag

Napoleon

Många tycker att kakan ”Napoleon” är en komplicerad maträtt som kräver mycket tid och erfarenhet. Men jag försäkrar dig, det är det inte! Ja, matlagningsprocessen kan verka arbetsintensiv, men med rätt attityd och några knep kommer även en nybörjarkock att kunna klara av denna uppgift. Det viktigaste är att ha tålamod och följa steg-för-steg-instruktionerna.

Så för att förbereda kakan ”Napoleon” behöver du följande ingredienser:

  • mjöl – 3 koppar;
  • smör (kyld) – 250 gram;
  • ägg – 1 bit;
  • vatten (mycket kallt) – en halv kopp;
  • vinäger – 1 tesked;
  • salt – en halv tesked.

För grädden:

  • mjölk – 1 liter;
  • socker – 1 kopp;
  • mjöl – en halv kopp;
  • ägg – 3 stycken;
  • smör – 150 gram;
  • vanilj efter smak.

Blanda mjöl och salt i en djup skål. Skär det kalla smöret i små bitar och tillsätt mjölet. Mal tills det är smuligt.

Blanda ägg, vinäger och kallt vatten i en separat skål. Tillsätt denna blandning gradvis i mjölblandningen och knåda degen. Knåda den väl och ställ den i kylskåpet i 30 minuter.

När den är kyld delar du upp degen i 10-12 bitar. Rulla varje bit till ett tunt lager och grädda i 200 grader Celsius i ca 5-7 minuter, tills kakorna är gyllene.

Förbered grädden: Blanda mjölk, ägg, socker och mjöl i en kastrull. Koka på låg värme under konstant omrörning tills det tjocknar. Tillsätt vanillin och smör på slutet, blanda väl.

När kakorna har svalnat, börja montera kakan, alternera kakor och grädde.

Den kvarvarande grädden kan användas till att glasera tårtan. Ställ in den färdiga tårtan i kylen i minst 4 timmar – den blir ännu godare av att mogna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *