Den värsta honungen, den skadar precis som socker. Sluta köpa den omedelbart

honungen

Honungens hälsoegenskaper har varit kända i hundratals år. Men alla är inte så hälsosamma som vi tror. Vilka honungsprodukter är det bäst att inte köpa? På butikshyllorna kan vi hitta produkter som inte är värda sitt pris.

Är all honung hälsosam?

Honung har extraordinära egenskaper, som vi har använt i hundratals år. Först och främst är det en naturlig källa till sockerarter. Det är inte allt, eftersom honung också har antibakteriella och antivirala egenskaper. Det är detta som gör den till ett mycket bättre alternativ än traditionellt socker.

En annan fördel är den stora mängden antioxidanter, och det gör honung till ett utmärkt immunförsvarsstöd. Men inte all honung är lika hälsosam som vi tror? Se till att se vilken som är bättre att inte köpa.

Den här honungen är inte alls hälsosam

Som du redan vet har honung många underbara egenskaper. Ändå finns det några som inte alls skiljer sig från socker. Allt på grund av hur den produceras.

Vilka honungar är det definitivt bättre att inte köpa?

  1. Honung, producerad från nektar från växter som är ogynnsamma för hälsan, såsom rhododendron eller vissa sorter av lönn. Dessa typer av honung kan innehålla gifter som vid konsumtion i stora mängder kan orsaka förgiftning.
  2. Dessutom, honung som genomgår flera bearbetningssteg, inklusive filtrering och pastörisering, förlorar ofta sina nyttiga egenskaper. Sådana produkter kan innehålla tillsatta sockerarter eller sirap, vilket gör dem mindre naturliga och mindre hälsosamma.
  3. Man bör också vara försiktig med honung som säljs till alltför låga priser, eftersom det kan indikera låg kvalitet eller förfalskning.
  4. Konstgjord honung är inte allt. Vi bör också vara försiktiga med honung som är pastöriserad. Under pastöriseringsprocessen förstörs skadliga mikroorganismer, men denna process påverkar också de goda komponenterna. Enzymer och antioxidanter försvinner från honungen under pastöriseringen. Det är dessa som är ansvariga för honungens hälsofrämjande egenskaper.

Hur man kontrollerar honung?

Att kontrollera honungens naturlighet är ett viktigt steg för att säkerställa dess kvalitet och säkerhet. Det finns flera metoder som kan hjälpa dig att avgöra hur äkta produkten är. En av de enkla metoderna är vattenprovet. För detta test behöver du droppa lite honung i ett glas kallt vatten. Naturlig honung sjunker vanligtvis till botten, medan konstgjord honung kan lösa sig snabbt och bilda bubblor.

Ett annat populärt test är ättiktestet. För detta test blandar du en liten mängd honung med vatten och tillsätter lite ättika. Om det uppstår skum i blandningen kan det indikera närvaron av konstgjorda tillsatser eller sötningsmedel. Dessutom bör du uppmärksamma färg och konsistens hos honungen: naturlig honung kan vara grumlig och ha sediment, medan syntetiska eller bearbetade typer ofta är klara och alltför homogena.

 

2 Replies to “Den värsta honungen, den skadar precis som socker. Sluta köpa den omedelbart

  1. Inte konstigt att ÄVEN bina påverkas av hur skadedjuret Homosapiens förstör allt den rör vid. Det vidriga jordbruket med konstgödning och besprutning. Privata villaägare som gödsla och besprutar sina trädgårds växter med liknande kemiprodukter som bönderna. Vår korkade art har utplånar nästan, 80% av insekter och fåglar. Vårt viktiga ekosystem bygger på ett kretslopp. Faktum är att det ända rovdjur planeten skulle bli en bättre plats utan, det är skadedjuret nr1 Homosapiens.
    Alla andra arter lever sina liv för att upprätthålla ett fungerande ekosystem. Det kan inte Skadedjuret Homosapiens skryta med precis. Vad gäller socker. Du kan lura din hjärna, men aldrig levern och bukspottkörteln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *