Även om råa cashewnötter är giftiga är de säkra att äta i rostad, bearbetad form. Och det är värt det, eftersom det är bra för din hälsa. Det är bra för hjärtat, till exempel, men det är också bra för din kost.
CASHEWNÖTTER är giftiga i sin råa form, men experter uppmuntrar oss ändå att äta dem eftersom de är riktigt hälsosamma när de bearbetas. Vad exakt gör den här nöten? Vilka är dess fördelar? Vi ska berätta det för dig!
Giftig i sin råa form
Hamburgs botaniska trädgård har tillkännagivit vinnaren av tävlingen om världens giftigaste växt, den här gången en populär och vanligt förekommande nöt, cashewnöten. Det är en populär delikatess, men det är värt att känna till att den innehåller farliga ämnen som kan orsaka allvarliga hälsoproblem.
Cashewnöten kommer ursprungligen från Brasilien men odlas även i Afrika, Asien, Sydamerika och Indien. Den bär frukt en gång om året och trivs bäst på höjder över 1000 meter. Cashewnötternas skal och blad är mycket farliga för oss, eftersom de innehåller ett giftigt ämne som kallas kardol. Vid kontakt med huden kan man få brännskador, klåda och blåsor. Men det är inte bara farligt att röra vid den, det är också farligt att äta den obearbetad.
Lyckligtvis är den version som finns i butikerna inte längre farlig eftersom den är rostad och det giftiga ämnet har avlägsnats. Faktum är att cashewnötter är mycket hälsosamma och har många positiva effekter. Låt oss se vad de är!
Denna dryck gör underverk för tarmkanalen och du behöver bara 3 ingredienser
Rik på näringsämnen
Cashewnötter har låg sockerhalt och är rika på fibrer, hjärtvänliga fetter och vegetabiliska proteiner. Det är en bra källa till koppar, magnesium och mangan – näringsämnen som är viktiga för energiproduktion, immunförsvar samt hjärn- och benhälsa .
Innehåller nyttiga föreningar
Cashewnötter är rika på karotenoider och polyfenoler, båda antioxidanter som bidrar till att minska inflammation och skydda mot en rad olika sjukdomar.
Kan hjälpa dig att gå ner i vikt
Den goda nyheten är att cashewnötter även kan ätas av personer som vill tappa de extra kilona, eftersom de är relativt kalorifattiga. De är också rika på fibrer och protein, vilket kan bidra till att minska hungern och öka mättnadskänslan.
Kan förbättra hjärthälsan
En kost rik på nötter har visat sig vara bra för hjärthälsan. Cashewnötter har en positiv effekt på blodtrycket och sänker triglycerid- och kolesterolnivåerna.
Kan vara bra för diabetiker
Cashewnötter har låg sockerhalt men hög fiberhalt – två faktorer som tillsammans kan bidra till att sänka blodsockernivån och skydda mot utvecklingen av typ 2-diabetes.
Lätt att få in i kosten
Det finns många sätt att få in cashewnötter i kosten på olika sätt. De kan ätas som de är, som mellanmål på eftermiddagen, strösslas över sallader, användas som bas i såser eller till och med i desserter.
Jag köper cashewnötter naturell.
De finns överallt.