Här är ett recept på en tårta som smakar som en älskad godisbit.
Även om den efterliknar en butiksprodukt tillagas den hemma, enkelt och utan ingredienser som är svåra att få tag på. Och resultatet? En utsökt snickers!
Snickers-tårta för helgen
Våra butikshyllor är bokstavligen överfyllda med färdiga sötsaker. Bland dem finns den ikoniska Snickers – en jordnötsbar som har sitt rykte som ett mellanmål som tillfredsställer tröttande hunger. Det var en av de första barerna som kom in i landet efter 1990 och många människor tänker på den med nostalgi.
Även om den marknadsförs som en snabb energikick är det ändå en dessert full av socker. Och samtidigt innehåller den, precis som alla dagens sötsaker från stora fabriker, ingredienser som vi helst vill undvika. Därför är kakor som efterliknar smaken av dina favoritgodis en bra idé, inklusive en sådan snickersdessert till helgen.
Snickers utan bakning
Det finns flera varianter av recept på tårtor med snickerssmak. Den här är en ugnsfri variant. Vi har hämtat illustrationerna från kanalen Culinary Adventures. Där använder författaren färdig kajmakpasta. För att förbereda det själv måste du koka kondenserad mjölk.
Ingredienser
500 g mascarpone
500 ml 30% gräddost
1 burk kajmak eller kondenserad mjölk
1 stort paket kex
150 g jordnötter (osaltade eller inte för salta)
30 g mörk choklad
2 paket vispgräddefixare
1 matsked florsocker
No-bake-kaka med smak av chokladkaka
Lägg mascarpone, grädde och florsocker i mixerskålen. Blanda till en styv massa. Tillsätt gräddfixen och knåda tills ingredienserna är blandade.
Rosta jordnötterna lätt i en torr stekpanna. Hacka hälften av jordnötterna och blanda med hälften av burken kajmak. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Lägg ett lager kex i botten av formen. Toppa med syltblandningen, jämna till och lägg på ytterligare ett lager kex. Nu är det dags för gräddlagret.
Efter att ha jämnat till detta lager lägger vi på ett lager kex igen. Avsluta tårtan med resten av kajmakblandningen. Strö över jordnötter och riven choklad på toppen.
Ställ in kakan i kylen i flera timmar eller till och med flera timmar. Kexen kommer att mjukna och mascarponemassan stabiliseras ytterligare.