De här raviolierna är min mammas paradrätt. Alla grannar avundas henne detta recept

ravioli

I teorin är det här vanliga dumplings med kött, men hur mycket skiljer teori från praktik! Dessa extremt imponerande karminrosor med saftig köttfyllning kommer att tilltala alla. Ångade kommer de att vara mjuka och saftiga. De kommer också att bli ett samtalsämne – och beröm – för dina middagsgäster.

Rosor med dumplings

Dumplings är en av de mest populära rätterna i världen. De finns i olika former, bearbetningsversioner (kokning, bakning) och med olika fyllningar på många breddgrader, från Amerika till Asien.

Särskilt dumplings är populära i Centralasien. I Uzbekistan kallas de manti och tillagas ibland – precis som längre österut – ångkokta. Deras unika karaktär kommer dock från de fantasifulla sätt på vilka de förpackas – den lätta fyllningen liknar blommor. Och det finns metoder för att ge dem en ännu mer imponerande dimension.

Illustrationerna till detta recept kommer från Chayhana Vostoks kanal. Ett annat förslag för att servera sådana dumplings är att förbereda rosorna från vanlig, ljusfärgad deg och servera dem i röd borscht. Dess karminfärg kommer att tona dumplings och kompositionen blir lika imponerande.

Ingredienser

  • 450 g mjöl
  • 200 g köttfärs
  • 1 lök
  • Valfritt: 1 potatis
  • 1 rå rödbeta
  • Vegetabilisk olja
  • Paprikapulver och kummin
  • Salt, peppar

Röd deg till dumplings

Skala och riv rödbetorna på ett grovmalt rivjärn. Häll 200 ml kokande vatten över rödbetorna och låt stå i 10 minuter. Efter denna tid, häll av rödbetorna i en skål och låt dem rinna av ordentligt.

Sikta ner mjölet i det röda vattnet (om det inte är varmt kan du värma det i mikrovågsugnen). Tillsätt en nypa salt och knåda degen. När den är spänstig, linda in den i plastfolie och ställ åt sidan i 10 minuter.

Kavla ut degen på en mjölad bakplåtsklädd bräda. Skär ut cirklar med ett glas. Lägg skivorna parvis med 1-2 cm överlappning och limma ihop dem lätt.

Fyllda buketter

Blanda köttfärsen i en skål med finhackad lök och eventuellt en potatis riven på ett grovt rivjärn. Tillsätt salt och kryddor och två matskedar olja. Knåda allt till en homogen massa.

Skeda upp fyllningen på degremsorna i en smal, lång hög. Vik degen runt fyllningsremsan, men försegla den inte. Rulla degen så att det bildas rosetter.

Pensla de rullade dumplingsen med olja från undersidan och lägg dem i en ångande gryta. Tillaga i ca 40 minuter tills blombladen är mjuka och köttet är genomstekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *