Denna frukt, som är mycket efterfrågad under sommaren, har många fördelar; vad man ska göra med skalen och hur man återanvänder dem.
Vattenmelon är en av de mest konsumerade frukterna under sommaren. Dess höga vatteninnehåll gör den mycket aptitretande i tider med höga temperaturer. Förutom dessa hälsofördelar har experter visat att det finns fem hemmagjorda knep för att få ut det mesta av dess fördelar.
Vattenmeloner är stora till storleken och kan väga upp till 5 kilo, och för att få ut det mesta av dem skär man dem i bitar och förvarar dem i kylen så att frukten inte förlorar sin fräschör.
Även om den mest näringsrika och hälsosamma delen är insidan av frukten, är vattenmelonens gröna och vita skal mycket viktigt för kroppen och huden. Med hjälp av dessa fem punkter som beskrivs nedan kan du få ut mesta möjliga av varje del av denna mat som är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler och som rekommenderas av olika nutritionister.
De fem sätten att få ut det mesta av vattenmelonskalet
1) Vattenmelonens skal är känt för sin betydelse i gastronomins värld och är viktigt för att förbereda en sylt eller marmelad. För att göra detta bör den vita delen av skalet kokas med socker, citronsaft och kanel – valfritt. Med tillagningstiden smälter ingredienserna samman och blandningen får en tjock konsistens som kan spridas på ett kex, rostat bröd eller till och med en tårta.
2) Innan du kastar bort vattenmelonrester, använd dem för att göra en vattenmelonkonserv. För att göra detta, som också kallas ”vattenmelonpickles”, krävs vattenmelonremsor som kokas med vinäger, socker och valfria kryddor. Beroende på mängden vattenmelon som används bör sötningsmedlet ökas. Efter en halvtimme kommer maten att ändra sammansättning och kan förvaras i en tidigare steriliserad burk i en månad.
3) Ett annat tips för att äta vattenmelon är att göra juicer eller smoothies. Eftersom det är en frukt med mycket fibrer och antioxidanter är det viktigt att ge näringsvärdet till varje beredning. I det här fallet används endast skalet, bara några små remsor, för att ge en uppfriskande smak till drycken, som kan baseras på jordgubbar, apelsiner, bananer eller någon annan säsongsbetonad mat.
4) När det gäller skönhetsvård hjälper vattenmelon till att rena huden och eliminera grovhet. Hur? Gnid den vita delen av skalet över det skadade området och med cirkulära rörelser får du en oöverträffad friskhet som hjälper till att lindra irritationer.
5) När det gäller trädgårdsskötsel är vattenmelonskalet viktigt för att göra en naturlig och ekologisk kompost. Denna del av frukten är full av näringsämnen och antioxidanter, bryts ner snabbt och är ett perfekt val för att stärka jorden. Samtidigt genererar detta alternativ ett enormt paradigmskifte i växtvården, där man lämnar gödselmedel och livsmedel som förändrar deras normala tillväxt åt sidan.