Crème brulée i mikrovågsugnen

Crème

Om du alltid har trott att crème brûlée bara kan göras i en traditionell ugn, tänk om! Den här snabba mikrovågsversionen gör att du kan njuta av denna klassiska dessert på nolltid. Följ dessa enkla steg för ett krämigt och smakrikt resultat.

Ingredienser

  • 500 ml grädde 20% fett
  • 5 enheter ägg
  • 150 g strösocker
  • 1 tesked naturligt vaniljextrakt

Redskap

  • Salladsskål
  • Durkslag

Förberedelser

Steg 1

Häll grädden i en skål och värm i mikrovågsugnen i 2 minuter.

Steg 2

Blanda socker och ägg i en skål, vispa tills det är jämnt och tillsätt sedan vaniljextraktet.

Steg 3

Häll den varma grädden i skålen med den tidigare blandningen och rör om hela tiden tills den är jämn.

Steg 4

Häll den släta blandningen i 2 koppar.

Steg 5

Placera kopparna i mikrovågsugnen och tillaga i 10 minuter på avfrostningsläge.

Steg 6

Låt vila i några minuter och ställ sedan tillbaka i mikrovågsugnen i ytterligare 5 minuter.

Steg 7

Ställ krämerna åt sidan i kylskåpet för att stelna.

Steg 8

Strö över farinsocker före servering, du kan också lägga krämerna under grillen för att karamellisera dem.

Mitt kocktips

För att få en ännu jämnare konsistens, sila blandningen genom en fin sil innan du häller upp den i formarna. Då får du bort eventuella klumpar av kokt ägg.

Förslag på dryck

Till din crème brûlée passar ett glas sött vitt vin, till exempel Sauternes, perfekt.

Extra information

Crème brûlée är en dessert med franskt ursprung som är känd för sitt tunna lager av karamelliserat socker på toppen. Även om den traditionellt tillagas i bain-marie, innebär denna förenklade mikrovågsmetod att du kan njuta av denna utsökta godbit utan krångel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *