Chokladmousse utan raffinerat socker

Choklad

Låt dig väl smaka av denna mjuka och luftiga chokladmousse, naturligt sötad med alternativ till raffinerat socker. Ett recept som är både hälsosamt och oemotståndligt för en gourmetresa utan kompromisser!

Praktisk information

  • 4 portioner
  • Förberedelsetid15 minuter
  • Vilo-/väntetid2 timmar
  • SvårighetsgradMycket lätt
  • KostnadIcke dyrt

Ingredienser till receptet

  • 200 g mörk choklad (minst 70%)
  • 3 färska ägg
  • 2 matskedar lönnsirap eller honung
  • 1 nypa salt

Förberedelse av receptet

  1. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen i korta omgångar. Låt svalna något.
  2. Separera äggvitorna från äggulorna. Tillsätt äggulorna i den smälta chokladen och blanda väl.
  3. Rör ner lönnsirap eller honung i choklad-ägguleblandningen.
  4. Vispa äggvitorna med en nypa salt tills de är styva.
  5. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladblandningen med hjälp av en spatel för att behålla den luftiga konsistensen.
  6. Fördela moussen i ramekiner och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar.

Tips och tricks

För en originell touch kan du tillsätta en nypa fleur de sel eller vanilj i blandningen. Du kan också dekorera din mousse med strössel av hasselnötter eller pistagenötter för en knaprig effekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *