Arguiñano har ett trick för att göra yoghurtsvampkakan fluffigare och utan komplikationer, ett recept som kommer att förändra våra liv helt och hållet.
Framför allt, om vi tar hänsyn till allt som kan uppnås med en serie element som i slutändan kommer att göra hela skillnaden. Du kommer att kunna göra en söt avslutning på varje middag eller måltid till verklighet. En bra grund som kan bli den som följer med oss under de dagar som ligger framför oss.
En kaffe med en bit sockerkaka kan vara den bästa allierade för starten på en speciell dag. Vi kan också alltid ha det förberett med en serie element som kan bli olika. Framför allt, om vi tar hänsyn till allt som kommer att komma, en radikal twist som kan bli den bästa allierade av en hemlagad måltid med ett lyckligt slut. Det finns inget mer hemlagat än den där yoghurtkakan som mormor brukade baka och som också är en bra grund för att förverkliga en lyxig middag, frukost eller eftermiddagsfika. Ta del av Arguiñanos knep för att göra den fluffig.
Arguiñano har ett knep för att göra sockerkaka
En god sockerkaka är något som vi kan och bör göra, en grund som vi kanske fram till idag aldrig hade kunnat föreställa oss att vi hade framför oss. En kombination av ingredienser som i slutändan kan resultera i en spektakulär blandning av smaker.
Problemet med det här receptet är bara ett, att det inte blir riktigt rätt i slutändan. Med andra ord är det konsistensen som kommer att göra skillnaden. Särskilt om vi tar hänsyn till allt som ska komma, med en rad detaljer som är grundläggande.
Denna expertkock, Karlos Arguiñano, tvekar inte att ge oss sin personliga touch, tricket för att göra en sockerkaka fluffig. Det som vi alla vill ha, att njuta av den svampighet som har slutat vara ett av de mest speciella alternativen vi har framför oss.
När det gäller tillagningen av denna sötsak som vi kanske inte förrän nu insåg var så delikat, ger Arguiñano oss ett enastående trick. Det är viktigt att förvärma ugnen 10 minuter i förväg, men vi måste också komma ihåg att degen måste vila.
Låt degen vila i cirka 30 minuter innan du sätter in den i ugnen. Det här är Arguiñanos knep för att få den fluffig.
Recept på enkel sockerkaka med yoghurt
Du kan börja arbeta med detta enkla recept på yoghurtsvampkaka som verkligen kan förändra ditt liv. Det kommer utan tvekan att vara dags att sätta igång, med en kombination av ingredienser som kan vara den som gör hela skillnaden.
Ingredienser:
- 1 yoghurt naturell (kan vara grekisk eller smaksatt, beroende på vad du föredrar).
- 3 ägg
- 1 mått sockeryoghurt
- 1 skopa yoghurt med solrosolja (du kan ersätta den med mild olivolja)
- 2 yoghurtmått vetemjöl
- 1 dospåse bakpulver (ca 16 g)
- En nypa salt
- Citron- eller apelsinskal (valfritt, för en extra smaksättare).
Förberedelser:
- Börja med att förvärma ugnen till 180 °C (350 °F). Medan ugnen värms upp smörjer du formen med lite olja eller smör och strör mjöl på botten för att förhindra att kakan fastnar. Om du föredrar det kan du lägga bakplåtspapper på bottnen.
- Tillsätt yoghurten i en stor skål. Använd yoghurtbehållaren som mått för de övriga ingredienserna. Tillsätt de tre äggen och sockret. Vispa väl med en visp tills blandningen är slät och krämig. Tillsätt sedan oljan och blanda igen.
- I en annan skål siktar du mjölet tillsammans med bakpulver och en nypa salt. Detta kommer att bidra till att göra kakan ännu fluffigare. Tillsätt gradvis mjölblandningen i skålen med yoghurten och vispa försiktigt för att undvika klumpar. Om du bestämmer dig för att tillsätta citron- eller apelsinskal är det dags nu.
- Häll blandningen i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel. Ställ in formen i den förvärmda ugnen och grädda i 30-35 minuter. För att ta reda på om kakan är klar kan du göra ett tandpetartest: stick in en tandpetare i mitten av kakan och om den kommer ut ren är den klar!
- När kakan är färdiggräddad tar du ut den ur ugnen och låter den svalna i formen i ca 10 minuter. Dra sedan en kniv runt kanterna för att lossa den och stjälp försiktigt upp den på ett galler för att svalna helt.
Yoghurtkakan är jättegod som den är, men om du vill ge den en extra touch kan du strö över florsocker, täcka den med smält choklad eller servera den med färsk frukt. Du kan också servera den med en klick vispgrädde eller glass, en perfekt kombination!