Ovanlig äppelgryta, som tillagas enkelt och snabbt. Det visar sig många gånger smakligare än den tråkiga charlotten. Perfekt till frukost när du inte har tid.
Ingredienser:
- äpple – 1-2 bitar eller 300 gram;
- keso – 150 gram;
- ägg – 2 st;
- kefir – 150 gram;
- salt – 1 nypa;
- socker – 3 matskedar;
- mjöl – 150 gram.
Förberedelseprocess:
Äpplen måste rivas på ett grovt rivjärn. Skalet kan skalas om så önskas, men det är viktigt att ta hänsyn till att det ger grytan en speciell smak. Det rivna äpplet ska läggas åt sidan.
Sedan ska du knåda keso för att ta bort klumparna. Tillsätt råa ägg till det och blanda allt. Häll i kefir, 1 nypa salt och socker. Blanda väl igen.
Sikta mjölet i ostmassan. Rör om och tillsätt rivna äpplen. Placera den resulterande äppeldegen på en uppvärmd panna med vegetabilisk olja i form av ett tunnbröd. Om så önskas kan du strö den med krossade nötter eller sesamfrön. Täck med lock och koka tills det är gyllene, vänd och stek tunnbrödet igen på andra sidan utan att täcka pannan med lock.