Äggröra blir mycket silkeslenare om man utelämnar en ingrediens

Äggröra

Hårt eller mjukt, med lök eller gräslök, korv, bacon eller inget kött, röd paprika, ost eller gräddfil – äggröra är en av de enklaste rätterna som alla tillagar lite olika och vi är övertygade om att den blir bäst som vi vill ha den. Många lägger till en extra ingrediens för att göra resultatet krämigare, men en brittisk kock menar att det kan förstöra rätten”, skriver Express.

Jag vet vad du menar: vem kan inte göra en omelett? – Och jag erkänner, det är svårt att argumentera mot det. Hur som helst, det finns inget fel eller rätt sätt att göra äggröra, men det finns ett bästa sätt

– säger Chris Collins, författare till matlagningsbloggen Don’t Go Bacon My Heart.

Kocken säger att den bästa äggröran görs genom att utelämna eller ersätta en ingrediens –mjölk. Att använda för mycket mjölk kommer bara att späda ut äggröran, medan att ersätta smör kommer att ge dem en krämigare konsistens på grund av fettet de innehåller.

Chris Collins åsikt om att byta ut mjölk mot smör delas av en annan kock, som också har gett tips om hur man saltar och rör om i maten, men kom ihåg att äggröra kan vara en utmaning även för en stjärnkock på grund av sin enkelhet: Gordon Ramsay blev hånad för sin idé om perfektion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *