Är du redo för middag och potatisen är fortfarande hård? Vill du förbereda din måltid så snabbt som möjligt med detta tillägg? Detta trick kommer definitivt att vara till nytta i sådana situationer. Det är värt att veta vad du ska göra för att få dina potatisar klara på nolltid.
Kokt potatis är fortfarande det mest populära tillbehöret. De passar perfekt till alla sorters kött och fisk. Det är därför vi till och med tillagar dem flera gånger i veckan. Ibland har vi dock mindre tid än vanligt för att förbereda måltiden. Lyckligtvis kan tillagning av potatis påskyndas.
Hur man lagar potatis snabbare
Den här metoden är fantastisk eftersom den inte bara gör potatisen mjuk snabbare, utan också får den att smaka bättre. Den användes ofta av våra mormödrar. När grönsakerna kokar tillsätter du bara en matsked fett i vattnet, smör fungerar bäst. Varför fungerar det? Det smälta fettet bildar ett tunt lager på vattenytan. På så sätt överförs värmen snabbare och potatisen blir mjuk på nolltid. Dessutom får de en behaglig, smörig arom.
Detta förhindrar att potatisen faller isär
Ett annat sätt att påskynda tillagningsprocessen för potatis? Släpp dem direkt i det kokande vattnet. På så sätt får de rätt konsistens snabbare utan att förlora sin smak. Du kan också tillsätta en skvätt citronsaft eller vinäger, vilket gör att potatisen behåller sin fina färg och inte faller sönder.
Potatisen får mer smak
För att ge potatisen mer smak är det en bra idé att tillsätta kryddor och örter i kastrullen med vatten som potatisen ska koka i. Färska kvistar av t.ex. persilja eller dill passar bra, liksom rosmarin och timjan. Andra kryddor som svartpeppar, lagerblad, kryddpeppar, bockhornsklöver eller libbsticka fungerar också bra. De gör det också möjligt att avstå från eller minska saltet. Örterna och kryddorna ger potatisen en god, buljongliknande smak.