Sugen på något sött men saknar tid att förbereda en dessert? Det är precis då det här receptet är perfekt. Mjölkkaka Land är klar i en blixt och med bara några få ingredienser.
En snabb paj med vaniljsås. Låter det som ett skämt? En sådan dessert är omedelbart förknippad med att behöva baka en sockerkaka och sedan förbereda grädden, vilket tar mycket tid. Detta är inte fallet med mjölkland. Du behöver bara några få ingredienser, och själva kylningen tar längst tid.
Snabb efterrättsidé
Milk Land är en expressdessert eftersom den använder kex. De är toppade med en söt kräm som är perfekt för att suga upp dem. För detta kan du använda färdig konserverad kajmak eller förbereda en enkel blandning baserad på kondenserad mjölk. Vi har ofta den här produkten i köksskåpet eftersom den har lång hållbarhet. Den är lämplig för kaffe i vietnamesisk stil och även för många kakor, särskilt cheesecake. Den används också som bas för desserten Milk Land.
Du behöver inte ens vispa den
Kondenseradmjölk tillverkas genom att en betydande mängd vatten från komjölk indunstas till en tjock, söt pasta. Tack vare förtjockningsprocessen ökar dess kalorivärde avsevärt, men samtidigt koncentreras proteiner och näringsämnen som vitamin B12 och kalcium. En sådan mjölk går snabbt att röra ihop, och om du har ont om tid är det bara att bre den på kex. När du vill variera smaken på efterrätten kan du lägga på ett lager sylt. Vinbär är perfekt, eftersom det kontrasterar mot mjölksmaken.
Kaka från mjölklandet
Ingredienser:
- 500 g kex, du kan välja kryddiga,
- 1 burk sötad kondenserad mjölk,
- 1 liten burk svartvinbärssylt, valfritt.
För att dekorera:
- 4 msk rostade mandelflingor,
- 2 msk finhackade nötter,
- Sked med smulade kex.
Metod för beredning:
- Klä en rektangulär form med bakplåtspapper.
- Vispa den kondenserade mjölken lätt med en mixer. Detta ska bilda en tjock, fluffig massa.
- Lägg kexen i den förberedda formen och sprid ett tunt lager sylt på dem. Lägg sedan på ett lager av mjölk och kex.
- Dekorera toppen med ett tunt lager grädde och strö sedan över rostade mandelflingor, nötter eller smulade kex.
- Täck desserten med plastfolie och ställ in i kylen i några timmar.