Ta riset och tillsätt jäst till det. Efter ett tag kommer du att gnugga dig i ögonen av förvåning

jäst

Det har länge varit känt att jäst kan göra underverk. Tack vare den kan vi till exempel njuta av smaken av pizza, som är otroligt populär över hela världen. Dessutom finns det ett antal rätter och snacks som innehåller jäst i sina ingredienser. Och vi presenterar en av dem.

Är ris och jäst en bra kombination?

Ris är en ingrediens i många rätter som människor har njutit av i många år. I Polen har till exempel fyllda kåldolmar, vars fyllning bland annat består av kött men också ris, länge varit populära. Det har många näringsvärden som har en positiv effekt på vår kropp. Dessutom är ris i kombination med kyckling också populärt, vilket skapar en proteinrik maträtt.

Hur kan denna produkt jämföras med jäst? Som det visar sig kan vi göra bröd från en sådan blandning. Därför presenterar vi dig med ett recept på en sådan delikatess.

Bröd gjort på ris och jäst

Ett brödrecept som använder ris och jäst kan verka nytt, men om du provar det kommer det säkert att följa med dig under lång tid. För att förbereda det behöver vi följande ingredienser.

Ingredienser:

  • 3/4 kopp ris
  • 3 koppar vatten
  • 100 ml mjölk
  • tesked socker
  • tesked jäst
  • 3 dl mjöl

Hur man gör utsökt bröd från ris och jäst?

Det är mycket enkelt att tillaga ett sådant hembakat bröd och det kan ge helt andra smaker än det bröd du köper i affären.

Blötlägg först bakplåtspapper i vatten och klä en bakform med det. Därefter kokar vi ¾ kopp ris och sköljer det 3 gånger. Koka det sedan i saltat vatten.

Lägg det kokta riset i en skål. Häll i mjölken, tillsätt en tesked socker och samma mängd jäst. Blanda allt tillsammans och tillsätt sedan tre koppar mjöl.

Knåda degen från ingredienserna. Häll sedan i två matskedar olja och knåda igen, täck degen med klädesfilm och lägg åt sidan i en timme.

Knåda den stigna degen en sista gång och överför den till formen. Täck med plastfolie och låt jäsa i 15 minuter. Grädda sedan i en ugn som är förvärmd till 180 grader i cirka 50-60 minuter.

När du har tagit ut brödet ur ugnen låter du det svalna helt och sedan kan du njuta av dess underbara smak.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *