Våfflor är en söt godsak som alla älskar, men få vet hur man gör dem hemma. Med det här beprövade receptet kommer du att göra fantastiska hemgjorda våfflor på nolltid. I den här versionen tillsätts ingen mjölk i smeten. Denna ingrediens har ersatts av en annan mjölkprodukt, nämligen kärnmjölk. Här är ett snabbt och enkelt recept på utmärkta våfflor gjorda med kärnmjölk.
Kan man tillsätta kärnmjölk i våfflor?
Enligt klassiska recept tillsätts mjölk i våffelsmeten. Denna ingrediens kan dock ersättas med kärnmjölk. Våfflorna blir alltid bra och smakar bra med kärnmjölk. De är perfekta och krispiga när de äts, samtidigt som de förblir mjuka i mitten. De passar utmärkt till frukost, efterrätt eller som ett sött mellanmål. Du behöver bara prova kärnmjölksvåfflor en gång, och du kommer inte att göra dem med mjölk igen.
Vad använder man för att göra kärnmjölksvåfflor?
Kärnmjölksvåfflor är en söt godbit som kommer att glädja alla. För att tillaga dem behöver du produkter som kan köpas i nästan alla butiker. De finns att köpa året runt. De används ofta för andra rätter. Du kan ha dem alla hemma och att gå ut och shoppa kommer inte att vara nödvändigt.
Listan över ingredienser som krävs för att göra hemlagade våfflor är inte lång. Vilka produkter finns på den?
- Vetemjöl
- kärnmjölk
- smör
- strösocker
- ägg
- bakpulver och bikarbonat
- salt
Hur man gör våfflor på kärnmjölk?
Receptet på hemlagade våfflor gjorda med kärnmjölk är snabbt och enkelt. Det är värt att komma ihåg att alla ingredienser, som förvaras i kylen, ska vara vid rumstemperatur. De bör tas ut i förväg och läggas åt sidan för att värmas upp.
Så hur steker du hemlagade kärnmjölksvåfflor? De lyckas alltid med det här receptet och smakar så gott att de försvinner i expressfart.
- 1:a steget – blanda de torra ingredienserna
- 2. steg – blanda kärnmjölken med de våta ingredienserna och florsocker
- 3. steg – blanda de torra ingredienserna med de våta ingredienserna
- 4. steg – grädda kärnmjölksvåfflorna i ett våffeljärn
INGREDIENSER
- 500 ml kärnmjölk
- 300 g vetemjöl
- 70 g smält smör
- 2 medelstora ägg
- 2 matskedar florsocker
- 1 tesked bakpulver
- 1 tesked bakpulver
- nypa salt
STEG-FÖR-STEG FÖRBEREDELSE
- Sikta ner mjöl, bakpulver, bakpulver och en nypa salt i en skål. Blanda samman.
- Häll kärnmjölken i en annan skål. Knäck i äggen och tillsätt sockret. Blanda tills ingredienserna är blandade.
- Häll de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och blanda tills en smidig deg bildas. Tillsätt det smälta smöret i slutet av blandningen. Ställ åt sidan i några minuter.
- Förvärm våffeljärnet. Smörj formen lätt med smör. Skeda i portioner av smeten i den. Stek i ca 4 minuter tills våfflorna är gyllene.
- Servera med sylt, honung, färsk frukt, vispad grädde eller naturell yoghurt.